Que estàs buscant?
Les classes presencials orals s'impartiran en català. Hi ha documents en llengua castellana i anglesa, així com materials audiovisuals en castellà i anglès.
RAE27- Avaluarà l'estat nutricional de subjectes i/o grups, tant sans com malalts, planificant-ne l'estratègia nutricional corresponent.
RAE28- Identificarà els coneixements fisiopatològics de les malalties relacionades amb la nutrició, els problemes dieteticonutricionals del pacient, així com els factors de risc i les pràctiques inadequades en l'àmbit de la nutrició clínica/nutrició esportiva.
RAE29- Elaborarà la història dietètica de les persones sanes i malaltes, utilitzant la terminologia emprada en ciències de la salut i interpretant les dades clíniques, bioquímiques i farmacològiques en la valoració nutricional de la persona malalta i en el seu tractament dieteticonutricional.
RAE30- Dissenyarà dietes terapèutiques per a subjectes i/o grups, que seran implementades i avaluades.
RAE31- Reconeixerà l'organització hospitalària i les diferents fases del servei d'alimentació i participarà amb l'equip multidisciplinari d'una unitat de nutrició hospitalària.
L'assignatura de dietoteràpia és de tipologia obligatòria, i pertany a la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut.
L’objectiu de l’assignatura és contribuir a la formació de l’estudiant en els següents aspectes:
El sistema d’avaluació de les competències i els resultats d’aprenentatge d’aquesta assignatura contempla diferents activitats d’avaluació de la Matèria 4, Ciències de la Nutrició, la Dietètica i la Salut.
Avaluació de la modalitat presencial
|
Codi |
Sistema de evaluación |
Ponderación mínima |
Ponderación máxima |
|
EP1 |
Examen presencial final de la asignatura. |
20% |
40% |
|
EP2 |
Exposiciones orales, individuales y/o grupales. |
15% |
60% |
|
EP3 |
Presentación de la memoria escrita, de trabajos individuales o grupales. |
15% |
60% |
Avaluació de la modalitat virtual
|
Codi |
Sistema de evaluación |
Ponderación mínima |
Ponderación máxima |
|
EV1 |
Examen a través del e-Campus, |
5% |
15% |
|
EV3 |
Uso adecuado del campus virtual y las TIC aplicadas a su materia Participación en las actividades y/o debates planteados en el e-Campus |
10% |
25% |
Gil A. Tratado de Nutrición. 3ª ed. Madrid: Editorial Médica Panamericana; 2017.
Tomo 2 sobre Bases moleculares de la nutrición;
Tomo 4 sobre Nutrición humana en el estado de salud;
Tomo 5 sobre Nutrición y enfermedad.
Mahan LK, Raymond JL, eds. Krause dietoterapia: 15a edición. Barcelona: Elsevier; cop. 2021.
Salas J, Bonada A, Trallero R, Saló E, eds. Nutrición y dietética clínica. 4a ed. Barcelona: Elsevier; 2019.