Presentació

El Centre de Simulació i Innovació en Salut (CSIS) és un centre depenent de l’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus (ESCST) situat al Parc Científic del TecnoCampus. El CSIS neix amb l’objectiu de facilitar i promoure el desenvolupament i la formació integral dels estudiants i professionals de la salut, utilitzant els mètodes més innovadors d’aprenentatge. Un nou model d’aprenentatge que segueix els estàndards de qualitat docents i on la innovació i la recerca son els pilars fonamentals.
L’Escola Superior de Ciències de la Salut del Tecnocampus ha apostat per la creació d’ un centre de referència en formació en salut aplicant les noves tecnologies. Aquesta aposta permet a les empreses, institucions sanitàries i organismes sanitaris poder accedir a uns espais i a unes instal•lacions amb professorat qualificat per poder atendre les necessitats formatives dels professionals de la salut però també de la població en general. 
De la mateixa manera al CSIS es desenvolupen diferents línees de recerca vinculades amb noves tecnològiques aplicades a la salut , innovació docent i avaluació de competències.
El CSIS és el reflexa del creixement del TecnoCampus en l’àmbit territorial i del posicionament de l’ESCS com a centre de referència de formació en la comarca del Maresme.

 

LABORATORI 360º

 

Activitats i Recursos

DOCÈNCIA I FORMACIÓ

Dona resposta a les necessitats docents i acadèmiques de l’Escola Superior en Ciències de la Salut i a la formació permanent tan de professionals de la salut com de qualsevol persona interessada a través dels cursos que ofereix.
La Simulació clínica ens proporciona un nou mètode d’aprenentatge i entrenament en la qual s’entrellacen coneixements, habilitats i valors humans. La Simulació, segons la definició del Center for Medical Simulation, és una situació o un escenari creat per permetre que les persones experimentin la representació d’una situació real amb la finalitat de practicar, aprendre, avaluar, provar o adquirir coneixements.

METODOLOGIA I AVALUACIÓ

Actualment la simulació és una eina indispensable en el desenvolupament d’activitats encaminades en l’adquisició de competències.
Aquesta metodologia permet ampliar i substituir les experiències reals per experiències dirigides que reprodueixin els aspectes substancials d’una situació amb el màxim de realisme. Per aquest motiu, la simulació és bàsica per a un aprenentatge de qualitat i adquisició de competències.
Mitjançant l’Avaluació de Competències Objectiva i Estructurada (ACOE), s’avalua a l’alumne per garantir l’adquisició de les competències establertes i treballar en els cursos següents aquelles que s’han de millorar.

INNOVACIÓ I RECERCA

Es desenvolupen projectes d’investigació amb l’objectiu de dissenyar i identificar nous mètodes educatius més avançats i eficaços centrats en la simulació amb pacients.

 

Espais de Simulació Autonoms

Aquests espais disposen d'una àrea diàfana de 130m2 amb equipament.

Els espais de Simulació Autònoms són un servei  addicional i opcional que ofereix l'Escola Superior de Ciències de la Salut TecnoCampus a través del CSIS.

INSTAL·LACIONS: LABORATORIS DE SIMULACIÓ

El CSIS disposa de cinc boxes de Laboratoris de Simulació amb equipament de darrera generació, maniquins, software especialitzats, sistemes de filmació-projecció i espais diferenciats on podràs desenvolupar les teves habilitats i posar en pràctica els teus coneixements.

UNITAT DE CURES INTENSIVES

Dotada amb dos llits i dos maniquins d'última tecnologia (un Simulador de Suport Vital Avançat y un Simulador VitalSim). Aquesta unitat està equipada amb tot el material propi d'una UCI: monitors multiparamètrics, sistema de ventilació mecànica, bombes de perfusió, etc.


 

UNITAT D'HOSPITALITZACIÓ

Aquesta unitat està formada per quatre llits multifucionals on es pot aprendre des dels procediments més bàsics fins als més complexos que es realitzen a l'hospital a l' àrea asistencial. Equipada amb maniquins bàsics i avançats (VitalSim), mòduls per exploracions mamaries, kits de ferides, braços i tòraxs per puncions, aspiradors, carros de cures, etc.


 

UNITAT DE CURES PEDIÀTRIQUES - NEONATALS

Consta d’una llitera amb un maniquí pediàtric (Vitalsim) preparat per cures a infants, dos bressols amb dos maniquins bebès i un simulador de parts (PROMPT simulador de parts).


 

SERVEI D'URGÈNCIES

És un espai preparat tan a nivell hospitalari com a nivell extrahospitalari. Està equipat amb dos maniquís adults específics d'urgències (Resusci Anne per RCP avançada), dos maniquís bebes per reanimació neonatal (Newborn Anne), lliteres, monitor, desfibril•lador, electrocardiògraf, carro de parades, etc


 

CONSULTA D'ATENCIÓ PRIMÀRIA

Aquesta consulta està dotada de l'equipament específic que es troba a una consulta d'un Centre d'Atenció Primària (llitera, bàscula, fonendoscopis, esfingomanòmetres, etc).
 

 

 

Responsable

Dra. Carolina Chabrera (cchabrera@tecnocampus.cat)

 

També pots visitar totes les nostres instal·lacions en 360º aquí.