Presentació

A les instal·lacions que l’ESCST utilitza al TCM6 es pot comptar amb quatre gimnasos que sumen més de 367m2, tres d’ells amb capacitat per a 20 estudiants i 10 lliteres cadascú i el gimnàs 3, el més gran, pot acollir a 30 estudiants. 

GIMNÀS 360º

Activitats i Cursos

Tots tres gimnasos s’utilitzen per a la impartició de la docència específica en Fisioteràpia, tant al  Grau en Fisioteràpia com les assignatures específiques de Fisioteràpia de  la Doble titulació Fisioteràpia-Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE). Transversalment, aquestes instal·lacions també es poden utilitzar en la resta de Graus de la ESCST (Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport-CAFE i Grau en Infermeria).

Metodologies docents a tots els gimnasos:

 • Seminaris  teòric pràctics
 • Proves d’avaluació
 • Treballs grupals: jocs de rol, aprenentatge basat en problemes, aplicació pràctica de la teoria
 • Pràctiques reglades: pràctiques entre alumnes

Equipaments

Equipaments del Gimnàs 1 i 2:

 • Lliteres i tamborets: pràctiques entre alumnes de les diferents maniobres i tècniques de fisioteràpia (cinesiteràpia activa i passiva, exercici terapèutic, massoteràpia, electroteràpia, estiraments, propiocepció, embenatges, tècniques específiques dels diferents àmbits d’actuació en fisioteràpia). El Gimnàs 1 també compte amb una espatllera.
 • Models anatòmics: s’utilitzen como recolzament a la teoria explicada i facilitar la realització de les diferents maniobres de les distintes tècniques de fisioteràpia a desenvolupar pels alumnes.
 • Material fungible e inventariable dels seminaris teòric pràctics de les assignatures obligatòries i específiques del Grau en Fisioteràpia.

  

Equipaments del Gimnàs 3:

 • Lliteres i tamborets: pràctiques entre alumnes de les diferents maniobres i tècniques de fisioteràpia (cinesiteràpia activa i passiva, exercici terapèutic, massoteràpia, electroteràpia, estiraments, propiocepció, embenatges, tècniques específiques dels diferents àmbits d’actuació en fisioteràpia).
 • Miralls: pràctiques entre alumnes de les diferents maniobres i tècniques de fisioteràpia (cinesiteràpia activa i passiva, massoteràpia, electroteràpia, estiraments, propiocepción, embenatges, tècniques específiques dels diferents àmbits d’actuació en fisioteràpia). Pràctiques d’alumnes sobre fitness, entrenament esportiu i avaluació de la condició física i salut (adequada execució dels moviments, tècnica, correccions posturals, etc.) i entrenament terapèutic.
 • Espatlleres: pràctiques entre alumnes de las diferents maniobres y tècniques de fisioteràpia (cinesiteràpia activa i passiva, massoteràpia, electroteràpia, estiraments, propiocepció, embenatges, tècniques específiques dels diferents àmbits d’actuació en fisioteràpia). Práctiques d’entrenament esportiu (força, flexibilitat), fitness (Flexibilitat, treball complementari amb d’altres materials, etc.) i entrenament terapèutic.
 • Material inventariable específic de propiocepció, cinesiteràpia activa-exercici terapèutic (fitball, bosu, mancuernes, theraband, turmelleres llastrades...)
 • Material inventariable específic per treballar la força i la mobilitat el CORE i les extremitats superiors i inferiors amb superfícies inestables (fitball, bosu, mancuernes, theraband, turmelleres llastrades...)
 • Matalassos: práctiques entre alumnes de las diferents maniobres y tècniques de fisioteràpia (cinesiteràpia activa i passiva, exercici terapèutic, massoteràpia, electroteràpia, estiraments, propiocepció, embenatges, tècniques específiques dels diferents àmbits d’actuació en fisioteràpia). Práctiques d’entrenament esportiu i fitness (tot tipus d’exercicis de força i flexibilitat al terra), tècniques de relaxació, valoració dels exercicis (postura, tècnica) i entrenament terapèutic.
 • Aparell Multiestació i de treball localitzat: práctiques amb alumnes per el desenvolupament de la rehabilitació-fisioteràpia i readaptació a l’esforç físic-esportiu. Pel desenvolupament de la força i la mobilitat del CORE i de les extremitats superiors i inferiors.

Responsable

Dr. Manolo Gomis  (mgomis@tecnocampus.cat)

 

També pots visitar totes les nostres instal·lacions en 360º aquí.