L'equip de professorat del Diploma d'Especialització està format per professionals i acadèmics amb una àmplia experiència en els àmbits de l’ESS i l'acompanyament professionalitzador a aquestes.
Coordinadora acadèmica
Màrian Buil Fabregà. Professora titular d’emprenedoria i innovació del TecnoCampus - Universitat Pompeu Fabra amb 17 anys de docència en formació de grau i postgrau en administració d'empreses, emprenedoria i innovació, i Economia Social. Llicenciada en Economia (UB), Màster universitari en creació d’empreses innovadores i de base tecnològica (UB), Doctorat en Economia, Empresa i Dret (UdG). Acreditació contratada doctora per ANECA i sexenni viu de recerca (AQU). Membre del Grup de Recerca Aplicada en l’Entorn Financer, Econòmic i Social (GRAEFES), l’activitat de recerca se centra en competències emprenedores, competències per la sostenibilitat, ODS i compromís amb els agents d’interès de la persona emprenedora. Disseny i implementació de hackathons, MOOCs i formació de postgrau. Responsable de l’àrea de formació de la Càtedra d’Economia Social i de l’itinerari emprenedor del TecnoCampus-Universitat Pompeu Fabra.
Professorat
Eloi Serrano. Director de la Càtedra d'Economia Social Tecnocampus - Universitat Pompeu Fabra i professor acreditat d'economia en la mateixa universitat. Doctor en Economia Aplicada per la UIB (2024) i doctor en Història Econòmica per la Universitat Autònoma de Barcelona (2012) va guanyar Premi de recerca de la Fundació Ernest Lluch (2008) per un treball sobre inversions espanyoles a Amèrica Llatina. Ha publicat nombrosos treballs en forma de llibres, capítols de llibre i articles en revistes científiques en àmbits relacionats amb l'Economia Social i la internacionalització de l'empresa. En 2010 va ser investigador visitant en la London School of Economics and Political Science (2010). Ha estat Investigador Principal del Programa Llegat Pasqual Maragall de la Fundació Catalunya Europa (2012-2015).És investigador associat al CIDOB.
Miguel Guillén Burguillos. Professor associat del TecnoCampus-UPF, imparteix classes d'economia i empresa a diferents graus del centre i és coordinador acadèmic d'I-Talent, curs d'especialització per a la inclusivitat, innovació i inserció sociolaboral, dintre del programa Unidiversidad. Màster en Anàlisi Econòmica (UOC), Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d'Economia Social (TecnoCampus-UPF), Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració (UPF) i Diplomat en Ciències Empresarials (UOC). Membre de la Càtedra d'Economia Social del TecnoCampus-UPF, centra la seva investigació en l'economia social, temàtica a què actualment dedica la seva tesi doctoral, en procés d'elaboració a la Universitat de les Illes Balears. Ha estat gerent de la cooperativa audiovisual Clack i director de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró.
Lluís Carreras Roig. Doctor en Economia (2007) (URV) amb una tesi titulada “El subsector empresarial no financer de l'Economia Social. La fiscalitat de les societats cooperatives, societats laborals i societats agràries de transformació”. Ha impartit formacions sobre aspectes econòmics, fiscals i comptables de Cooperatives, Fundacions i Associacions a diverses entitats: ACCID, Col·legi d’Economistes de Catalunya, Associació Professional de Tècnics Tributaris de Catalunya i Balears, Càtedra Economia Social (CESCO) de la Universitat de La Llacuna, Associació Professional de Tècnics Comptables d'Espanya (AECE). Ha estat coordinador del mòdul econòmic, comptable, i fiscal del curs “Especialització en Dret i Gestió de Cooperatives i altres entitats de l'Economia Social”. Facultat de Ciències Jurídiques. URV. 2019-2021 i coordinador del Servei d’Estudis i Projectes de la Fundació Roca i Galès (2017-2022).
Teresa Mª Monllau Jaques. Professora agregada del departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra. Vicedecana de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra. Treballa en aspectes relacionats amb l’Economia Social tant des del punt de vista docent com investigador. En l’àmbit docent ha impulsat programes relacionats amb Aprenentatge Servei: “APS per aprendre amb microfinances”. Anàlisis de les competències que milloren l’empleabilitat dels estudiants. Ha participat en publicacions que tenen com a objectiu difondre el coneixement de l’economia social entre els estudiants.
Ismael Hernàndez Adell. Doctor en Història Econòmica i llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la UAB i màster en Direcció de les Organitzacions en l'Economia del Coneixement per la UOC. Membre del Grup de Recerca Aplicada en l'Entorn Financer, Econòmic i Social (GRAEFES). Professor d'Administració d'Empreses i Gestió de la Innovació en el Departament d'Empresa del TecnoCampus-UPF i coordinador de la Càtedra d’Economia Social. Actualment la seva recerca està centrada en l'economia social i la seva contribució al benestar econòmic i social. En aquest àmbit també coordina el curs de postgrau en finançament per a Organitzacions de l'Economia Social i Solidària. Participa activament en activitats de recerca i transferència de coneixement en l'àmbit de l'economia social, especialment en l'àmbit de les cooperatives.
Alexandra Massó. Desenvolupadora de negocis especialitzada en empreses joves. Doctora pel Departament d'Empresa de la Universitat Autònoma de Barcelona, Llicenciada en Ciències Polítiques i en Recerca i Tècniques de Mercats. Alexandra Masó ha dedicat la seva vida professional a la consultoria i formació en el camp de l'emprenedoria i en la consultoria d'empreses Especialitzada en les àrees de gestió d'empresa, estratègia, recerca de mercats i màrqueting operatiu, ha treballat per a entitats com Barcelona Activa, Federació de Cooperatives de Catalunya, imparteix docència en la Universitat TecnoCampus (Universitat Pompeu Fabra) i ESDI (Universitat Ramon Llull) i dirigeix la seva pròpia consultoria amb clients de múltiples sectors.
Patrícia Crespo Sogas. Doctora en empresa i professora titular d’Administració i Direcció d’empreses a TecnoCampus, UPF. Les seves àrees d’especialització són l’anàlisi d’empreses, la comptabilitat financera, i el control de la gestió. És membre del grup de recerca Graefes del TecnoCampus. Autora i col·laboradora de diversos llibres de comptabilitat i finances i estudis sobre l’Euroregió de l’Arc Mediterrani i la indústria catalana, està també interessada en els estudis de gènere en l’àmbit comptable així com en la innovació docent i l’economia social i sostenible. Ha publicat diversos articles en revistes indexades.
José Luis Martínez Fernàndez. Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i professor associat al Departament d’Empresa del TecnoCampus - Universitat Pompeu Fabra. Emprenedor i mentor de projectes de nova creació especialitzat en l’economia social. Membre de la Càtedra d’Economia Social del TecnoCampus, professor i tutor de projectes d’economia social al postgrau en gestió d’empreses d’Economia Social del TecnoCampus. També exerceix com a expert economista en procediments judicials i contenciosos.
Álex Araujo. Doctor en comunicació i membre del Grup de Recerca Aplicada a l’Entorn Financer, Econòmic i Social (GRAEFES), professor del departament d’empresa de TecnoCampus en l’àmbit de les comunitats digitals. Imparteix docència en estudis de grau i de postgrau en l’àmbit de l’empresa, el turisme i el màrqueting. La meva recerca s’emmarca en l’àmbit de la comunicació i les xarxes socials aplicades a l’empresa. Concretament, en l’àmbit de l’economia social, amb l’estudi sobre la presencia de les cooperatives catalanes a internet publicat l’any 2020.
Yolanda Tarango
Imma Pérez
Núria Fernàndez López