Laboratoris

Feu clic aquí per accedir a la Visita Virtual de TecnoCampus

Laboratori 1 – Laboratori de Control i Comunicacions

Disposa de:

8 llocs de treball equipats amb controladors industrials Rockwell de darrera generació aptes per treballar com a controladors de processos industrials i de màquines automàtiques.
Sistemes d’automatització integrada amb software de supervisió i control.
Xarxes de comunicacions industrials que integren dispositius, controladors, PCs i diferents aplicacions.
Control automàtic (i micros) : Maquetes de dipòsits d'aigua per controlar nivells i cabals.
Equips de control de velocitat i angle de motors de contínua. El control es pot fer per ordinador (els ordinadors estan equipats amb targetes d’adquisició de dades).
Entrenadors de comunicacions analògiques i digitals.
Entrenadors per microcontroladors C515.
Sistema de desenvolupament per microcontroladors de 8 bits.
 

Laboratori 2 - Laboratori de Física

Disposa de:

14 llocs de treball singulars per la realització d’experiències de física, 7 dels quals amb sistema d’adquisició de dades per ordinador.
 

Laboratori 3 - Laboratori de Materials

Disposa de:

Màquina Universal d’Assajos: Amb capacitat de 50 kN , permet realitzar assajos de tracció, compressió, duresa i flexió. Treballant a força o a velocitat constant permet realitzar assajos normalitzats.
Màquina Universal d’Assajos: Amb capacitat de 5 kN permet realitzar assajos de tracció, compressió i duresa. Accionament manual.
Banc de Prova de Motors Didàctic: Permet realitzar variacions de temps d’ injecció i de l’encesa . Equipat amb un sensor de pressió en la cambra de combustió permet obtenir el diagrama Pressió -Volum en temps real.
Mufla: Equipada amb un programador de fins 8 rampes d’escalfament i refredament. Temperatura màxima de treball de fins 1200°C.
Duròmetres: Amb escales de treball Rockwell A, B, C, D i E, i un altre duròmetre amb escala de treball Shore A.
Equip de Canonades: Destinat per un ús didàctic, permet obtenir la pèrdua de càrrega en canonades i accessoris.
 

Laboratori 4 - Laboratori de Fabricació i Mecatrònica

Disposa de:
Cèl·lula de fabricació flexible formada per dos robots, diferents sensors, actuadors pneumàtics i motors elèctrics. Un dels robots és un robot industrial ABB, petit però molt complet des del punt de vista tecnològic.
Simuladors que permeten als alumnes i projectistes desenvolupar projectes, fer la posta a punt amb el simulador i finalment verificar el funcionament real en la línia de fabricació flexible.
Equips singulars: pèndol invertit; els equips de domòtica; targetes d’adquisició de dades per a fer control automàtic.
Fresadora CNC: Equipada amb un controlador industrial FAGOR 8035 M. Té una taula de treball de 560 x 180 mm.
Termoconformadora: Amb un àrea de treball de 430 mm. X 280 mm. I una profunditat de treball de 185 mm., permet termoconformar làmines de fins 6 mm.
 

Laboratori 5 - Laboratori de disseny mecànic

Disposa de:

Impressora 3D: Imprimeix treballs realitzats en CAD 3D (format STL). El material dels prototips és plàstic ABS, totalment reciclable.
Màquina de Tall i Gravat per Làser: Permet realitzar talls en fustes, plàstics, paper, cartró, tela. Gravat de fusta, xapa, vidre, plaques de circuit imprès, etc. Amb una potència de 60 W.
Equips Reconfigurables per l’Adquisició de Dades (CompactRIO): Permeten treballar amb termocouples, galgues extensiomètriques, acceleròmetres, micròfons, entrades i sortides analògiques i digitals.
Equipament de Mesura : Marbre de mesura de 600 mm. X 400 mm., calibre digital de altures, rugosímetre, conjunt de blocs patró de ceràmica, galgues de calibratge per peu de rei i micròmetre, nivell de precisió (0.02mm. por metro), bancada para medició de excentricitat en eixos, comparadors digitals de fins 30 mm., micròmetres de fins 150mm., goniòmetre, regla de sinus, etc.
 

Laboratori 6 - Laboratori d’electrònica i de Màquines Elèctriques i Electrònica de Potència

Disposa de:
6 bancades de treball dotades de protecció de seguretat elèctrica per pràctiques de màquines elèctriques amb transformadors, motors i generadors elèctrics , amb possibilitat de regular les tensions alterna (monofàsica i trifàsica) i contínua.
Oscil•loscopi i ordinador per controlar equips electrònics i automàtics a través de la xarxa informàtica .
Bancades singulars per projectes final de carrera i per recerca sobre convertidors electrònics de potència.
10 bancades d’electrònica equipades amb els instruments habituals en aquest tipus de laboratori (oscil•loscopis, generadors de funcions, fonts d’alimentació, multímetres, etc.).
 Schunk TEC-CENTER - Laboratori de Robòtica i Eines de Fixació i Subjecció

Resultat d’un conveni entre l’empresa Shunk Intec S.L.U.  i la Fundació Tecnocampus.

A través del TEC-CENTER s’ofereix un catàleg de tallers pràctics, utilitzant equips industrials de darrera generació, i aplicant documentació i continguts formatius avalats per les empreses proveïdores; i orientats a estudiants de Cicles Formatius Superiors i a estudiants de Grau, tan de Tecnocampus com d’altres escoles tècniques superiors.

Disposa de:

1 robot cartesià tipus Gantry, amb controladora Keba

1 robot angular LWA, de sis graus de llibertat

2 unitats Pick & place, amb dos graus de llibertat..

1 sensor de parell i esforç en els tres eixos cartesians

Una àmplia gama d’eines i productes del catàleg de Schunk per a fixació i subjecció d’elements en màquines CNC i robots, principalment. També inclou actuadors lineals de diferents models.

Espai de Mecanització

Disposa de torn, fresadora, serra circular, ingletadora, màquines de soldar TIG, MIG i elèctrodes MMA, serra de marqueteria i diverses eines per la realització de prototips.

Laboratori Informàtica 1
Laboratori Informàtica 3
 

Cadascun d’aquests espais està equipat amb 16 ordinadors pels estudiants i 1 ordinador pel professor. Aquest darrer està connectat a un projector. Des de tots els ordinadors es pot accedir a una impressora.
 

Laboratori Informàtica 2

Està equipat amb 16 ordinadors pels estudiants i 1 ordinador pel professor. Aquest darrer està connectat a un projector. Des de tots els ordinadors es pot accedir a una impressora.
A més, es disposa de routers, firewalls, sniffers, switch, emuladors WAN, antenes, cables, mòdems, radiotester de comunicacions i equips wireless per fer pràctiques.
 

 

Laboratori Informàtica 4

Està equipat amb 16 ordinadors amb pantalles de 23 polsades pels estudiants i un ordinador pel professor. Aquest darrer connectat a un projector.  Els ordinadors  tenen, a més dels programes genèrics d’edició i postproducció d’imatge, el programa Protools  v12 i Reason, amb els que es fan les pràctiques de les assignatures d’audio i música.

L’armari de material conté interfícies d’audio Yamaha/Steinberg i teclats controladors MIDI.

Laboratori Informàtica 5

Està equipat amb 23 iMacs i7 de 21.5’’ Retina 4 K i 4 IMacs 27’’ i5. Es un aula pensada especialment per a suportar programes d’edició i postproducció audiovisual –Final Cut X, DaVinci Resolve, Avid Media Composer i ProTools-  aixi com  programes per a generació de contingut en VFX i 3D –Nuke, After Effects-
 Comú a tots els laboratoris informàtics

Els ordinadors poden accedir a servidors que proveeixen serveis de AD, DNS, DHCP, DFS, fitxers, còpies de seguretat, manteniment d’equips de laboratoris i gestió de llicencies de software.
El programari disponible (lliure o llicenciat) és Windows, Office, Open Office, Linux Ubuntu, Compiladors/intèrprets de programes: Java, C, C++, PHP, Netbeans, Servidor SGBD Oracle, MySql, Power Designer, Apache Http server, Adobe Creative Suite 5, Master Collection, Matlab, Divx, Quicktime, WaveLab, Autodesk, Pack Adobe, Joomla, Nuendo3, Audacity, Inspiration, Final Cut Express, Adobe CS4 i Autodesk Entertainment Creation.

Sala de captura de moviment (MOCAP)

El MOCAP, o sistema de Captura de Moviment,  es basa en un conjunt de càmeres d’infrarojos, situades estratègicament, que recullen la informació provinent d’uns marcadors repartits per tot el cos d’un actor. Aquests marcadors reflecteixen la llum infraroja provinent de les càmeres, de tal manera que les càmeres obtenen la posició, velocitat, acceleració i altres paràmetres de cadascun dels marcadors. La precisió obtinguda és molt alta, amb errors inferiors al mil·límetre, obtenint així moviments molt suaus i amb gran exactitud.

 

http://www.lavanguardia.com/local/maresme/20151116/54438879006/mataro-tecnocampus-reproductor-mocap-movimientos.html

http://mataroradio.cat/mataronoticies/societat/noticia/el-tcm-instal-la-la-nova-sala-mocap-un-sistema-innovador-de-realitat

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/915695-moviments-virtuals.html

 

Cambra semianecoica

Control/Estudi de Ràdio 1

Control de ràdio equipat amb ordinador, monitors de vídeo, taula de so digital, micròfon, CD, processador multiefectes, powerplay, amplificador, monitors d’àudio, auriculars i rellotge sincronitzat amb plató.
Estudi de ràdio equipat amb micròfons, peus de micròfon, auriculars, llum “on-air” i altaveus.

Control/Estudi de Ràdio 2

Control de ràdio equipat amb ordinador, monitors de vídeo, taula de so, micròfon, CD, transmissor FM i rellotge sincronitzat amb plató.
Estudi de ràdio equipat amb micròfons, peus de micròfon, auriculars, llum “on-air” i altaveus.

Control de Televisió

Equipat amb altaveus, 3 càmeres amb trípodes amb pedestal pneumàtics tallys i senyal  de retorn per a tres càmeres a plató així com sistema d’intercomunicació per a cadascun dels càmeres i un regidor amb control de realització. També disposa de taula de llums, rellotges sincronitzats entre control i plató, taula de so digital per controlar microfonia i efectes de so, 3 CCU pel control d’imatge, teleprompters, i un sistema complert de control de realització TricCaster 460, amb les funcions de vídeo mixer, generador d’efectes de vídeo, creació de plató virtual i programa per a la confecció de gràfisme i animacions.
  

Plató de Televisió

Equipat amb TV, tela de croma, tela negre i gris, panells per a decorats amb porta, panells per a decorat amb finestra, mobiliari, 3 càmeres amb els seus trípodes, teleprompters, tallys, monitors, taula de llums, micròfons sense fils i de solapa, intercomunicadors portàtils més els seus auriculars amb micro, receptor de micros sense fils, graelles motoritzades amb focus, panells de llum freda, focus i pantalles de llum freda.
 


 

8 sales de postproducció d’àudio

Tot i que algunes sales disposen de característiques especials, en general totes elles disposen d’ordinador d’altes prestacions amb programari especialitzat de postproducció, monitors de televisió, altaveus i taula de so.
 

 

Servei de préstec de material audiovisual

Per donar suport a les pràctiques docents d’audiovisuals, es disposa d’un servei de préstec als estudiants que disposa de: kits de vídeo (càmera, bateries, micròfon, auricular i cablejat divers), kits fotogràfics (càmera, bateria, carregador i lent intercanviable, trípode, memory card, para-sol i cables varis), trípodes, steadycam, kit de Microfonia per a bateria, kits d’àudio(taula de so, DI, auriculars, amplificador d’auriculars, cables diversos), kits de gravació (gravadora, micro, cablejat vari), perxes, peus de micròfon, auriculars, amplificadors d’auriculars, DI’s, paravents i micròfons.