Informació sobre la Universitat

Hola, estudiant!

Com a estudiant del TecnoCampus tens accés a diferents oportunitats i serveis.

TecnoCampus ha llançat una nova aplicació que us mantindrà informat de la vida universitària i serveis per a estudiants com ara:

 • Carnet digital d'estudiant
 • Calendari eCampus
 • Horaris
 • Notícies i esdeveniments del campus

Uns dies abans de començar les classes rebràs un correu electrònic amb el nom d'usuari i contrasenya per accedir-hi (la mateixa utilitzatzada per a eCampus).

Podeu descarregar l'aplicació gratuïtament des de:

 • Google Play (per a dispositius Android)
 • Apple Store (per a iPhone)

El professorat i el personal administratiu es comunicaran amb tu a través d'un correu electrònic específic de TecnoCampus i un campus virtual anomenat eCampus.

Rebràs un correu electrònic amb el teu compte, inici de sessió i contrasenya necessaris per comprovar el teu correu electrònic, tasques i temes. Tota la comunicació del professorat, l'administració... serà enviada a la teva adreça de correu electrònic TecnoCampus. És molt important revisar aquest correu electrònic almenys dues vegades a la setmana!

Pots consultar el teu correu electrònic en línia a: mail.google.com

Un altre lloc web que també utilitzaràs com estudiant és ecampus.tecnocampus.cat. Podràs gestionar el teu compte TecnoCampus amb les credencials que rebràs per correu. Hauràs de comprovar-lo sovint per presentar els teus deures, enviar correus electrònics als professors o repassar ítems de les matèries.

TecnoCampus ofereix un curs d'espanyol gratuït. El nivell s'adaptarà a tu. La durada del curs és d'unes 3 hores setmanals (30 hores per trimestre). Si vols més informació sobre la programació o inscripcions, si us plau, posa't en contacte amb rrii@tecnocampus.cat.

Si també vols aprendre català, pots contactar amb el Centre de Normalització Lingüística del Maresme (www.cpnl.cat/maresme) a maresme@cpnl.cat.

Com a estudiant aquí, la nostra biblioteca es convertirà en un dels millors llocs on estar a la universitat. Els llibres i altres materials de referència que necessitaràs per al teu curs es poden trobar a la biblioteca del campus.

A més, és un lloc perfecte per fer treballs individuals o grupals i també hi ha disponibles espais de treball.

A la biblioteca també hi ha una de les impressores a les quals podràs imprimir. Com a estudiant del TecnoCampus, podràs imprimir lliurement amb les teves credencials, que et donen a l'inici dels teus estudis.

Més informació d'interès

Tens dubtes? Aquí et facilitem informació d'interès sobre diferents aspectes que et poden ser útils abans i durant la teva mobilitat.

Et compartim la Pocket Guide de l'estudiant d'aquest curs vinent.

Estudiants de la UE

Si ets ciutadà d'un Estat membre de la Unió Europea (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hungria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia, Portugal, República Txeca, Rumania, Suècia i Xipre) o de Liechtenstein, Islàndia, Noruega o Suïssa, tens dret a la lliure circulació i residència a Espanya.

De totes maneres, tots els ciutadans comunitaris que resideixin a Espanya per un període superior a 3 mesos, tenen l'obligació de sol·licitar la seva inscripció en el Registre Central d'Estrangers. Aquesta inscripció suposarà l'expedició d'un certificat de registre i inclourà un número d'identificació d'estranger (NIE).

Per a tramitar-la el departament de relacions internacionals t'ajudarà. T'has de posar en contacte amb rrii@tecnocampus.cat i et donaran tota la informació necessària per començar a tramitar tots els documents.

Per a més informació visita la web del Ministeri de l'Interior.

 

Estudiants de fora la UE

Quan arribis a Barcelona, et recomanem que et registris a l'Ambaixada o Consolat del teu país a Espanya.

Si ets estudiant de fora de la Unió Europea (UE), de l'EEE (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) o de Suïssa, per poder estar legalment a Espanya més de 90 dies, necessites obtenir l'autorització d'estada per estudis, que t'autoritzarà a quedar-te a Espanya tot el temps que durin els teus estudis i, a més a més, podràs viatjar, en cas que ho desitgis, dins la UE i els països que tenen firmats convenis amb Espanya o la UE per la lliure circulació de persones.

Tràmits a realitzar per la teva estada per estudis:

 

Abans de la teva arribada a Espanya

Abans d'arribar a Espanya has de tramitar el "visat d'estada per estudis" en els consulats d'Espanya del teu país d'origen o residència legal. Pots consultar el consulat corresponent a la web del Ministeri de Assumptes Exteriors espanyol.

Per a tramitar el visat necessites, entre d'altres documents, l'acreditació d'haver estat acceptat en un programa d'estudis al TecnoCampus. Aquesta acreditació has de sol·licitar-la a rrii@tecnocampus.cat.

És molt important que el visat sigui d'estudis (tipus D). Qualsevol altre tipus de visat no dóna dret a la tramitació posterior de la Targeta d'Identitat d'Estranger.

Important: tingues en compte que el visat d'estudiant és vàlid únicament per estudiar a la universitat on hagis sol·licitat ser admès i pel període de temps establert a la carta d'acceptació. Per tant, si després d'haver obtingut el visat decideixes estudiar en una institució educativa diferent, t'has de posar en contacte amb la missió diplomática o oficina consular espanyola del teu país de residència per assabentar-te dels passos que has de seguir abans de viatjar a Espanya.

Si ja estàs estudiant o vols estudiar al TecnoCampus, vius fora de Mataró i necessites allotjament, des de Serveis Campus et portem diverses propostes.

Fes clic aquí per descobrir-les!

Cobertura mèdica

Qualsevol estudiant que vingui al TecnoCampus ha d'estar cobert per una assegurança mèdica.

Si ets ciutadà espanyol o estranger amb autorització de residència en el territori espanyol, has de tenir una assegurança sanitària vàlida a Catalunya (Sistema Nacional de Salut o mútua privada).

Si ets ciutadà d'un estat membre de la Unió Europea, de l'Espai Econòmic Europeu o de Suïssa, i tens dret a la cobertura de la seguretat social del teu país, pots sol·licitar la Targeta Sanitària Europea (TSE), davant  les autoritats corresponents de sanitat pública del teu país d'origen. Tot i que la TSE dóna als ciutadans europeus accés a les prestacions mèdiques durant una estada temporal en Espanya, no és una alternativa a l'assegurança de viatge. La TSE no cobreix l'assistència sanitària privada ni les despeses com el vol de retorn al teu país d'origen o la pèrdua o sostracció de les teves pertinences . La TSE no cobreix les despeses si viatges amb la finalitat expressa per rebre un tractament mèdic.

Si ets ciutadà d'un país de fora de la Unió Europeade l'Espai Econòmic Europeu o de Suïssa, has de preguntar si existeix un acord entre el sistema de seguretat social del teu país i Espanya (aquest és el cas d'alguns països de l'Amèrica Llatina). Si aquest acord existeix, pots obtenir un document de les autoritats corresponents del teu país autoritzant-te a rebre assistència mèdica gratuïta a Espanya.

Si el teu cas no es correspon amb cap dels anteriors o no pots obtenir el document de les autoritats pertinents del teu país d'origen, abans de venir caldrà que contractis una assegurança mèdica privada que cobreixi tota la teva estada a Catalunya.

Tots els estudiants internacionals, inclosos els estudiants Erasmus, han de tenir una cobertura completa de riscos eventuals durant la seva  estada a Espanya i el TecnoCampus comprovarà que, com a mínim, s'hagi contractat una assegurança d'accidents i repatriació per complementar la TSE. Aquests són els requisits mínims tot i que recomanem una major cobertura sanitària.

 

El sistema sanitari

Catalunya disposa d'una amplia oferta de centres de salut i hospitals. El sistema públic de salut és d'accés universal i gratuït, a més a més de garantir una bona qualitat d'atenció:

 • Els Centres d'Atenció Primària (CAP) són el primer lloc on has d'anar quan tens un problema de salut. Ofereixen assistència sanitària i social. Per a poder accedir als seus serveis de forma gratuïta, és necessari ser titular de la targeta TSE.
 • Hospitals públics. Només has d'anar-hi en cas d'urgència. Si es tracta d'un problema de salut comú has d'anar primer al teu CAP de referència. El personal sanitari del CAP, si ho considera necessari et derivarà a l'Hospital. Per a poder accedir als seus serveis de forma gratuïta també és necessari ser titular de la targeta TSE.

Paral·lelament, a la ciutat existeixen Hospitals i Clíniques privades. Si has adquirit una assegurança amb cobertura sanitària privada, consulta la documentació per saber quins hospitals o clíniques tens assignades.

Si et trobes en una situació d'emergència truca al telèfon 112, el telèfon per a emergències de qualsevol tipus.

Mataró

Mataró és la capital i la població més gran de la comarca del Maresme amb una població de més de 120.000 habitants. Es troba a la costa, entre Cabrera de Mar i Sant Andreu de Llavaneres, a uns 30 quilòmetres al nord-est de Barcelona.

La principal característica de la població és el seu port, que és un dels més importants de la costa del Maresme, i també compta amb una sèrie de platges a la ciutat.

L'autovia litoral N-II segueix el mateix camí que la via romana original i a prop hi ha les restes arqueològiques de la vil·la romana de Can Llauder.

Mataró és famosa per moltes activitats a les quals pots participar. Els principals punts de trobada per quedar amb amics són: la platja, el centre comercial o el carrer principal del centre de la ciutat anomenat La Riera, on hi ha tota mena de botigues, cafeteries i restaurants. Tampoc pots deixar a perdre la vida nocturna de la ciutat. Mataró disposa d'una zona de festes prop del TecnoCampus on es pot sortir a discoteques com Cocoa, Miracle, Classic o Clap.

 
Catalunya

Catalunya és una comunitat autònoma de l'estat espanyol amb una història mil·lenària i una llengua pròpia, el català, que és llengua oficial juntament amb l'espanyol. Amb una població de 7,5 milions d'habitants, constitueix un territori dens i altament desenvolupat que lidera l'economia espanyola i és referència, també, a nivell europeu.

Catalunya és un país industrialment actiu i emprenedor que promou la cultura de l'esforç com a valor inherent a la capacitat de treball. Aquestes característiques, unides a la qualitat en infraestructures i serveis, converteixen Catalunya en una destinació ideal en el món dels negocis.

En l'àmbit universitari, Catalunya representa un punt de referència dins l'estat espanyol. Actualment, hi ha 12 universitats: 7 públiques, 4 privades i 1 de caràcter virtual. Totes elles disposen del reconeixement oficial i s'estan guanyant un espai a nivell internacional. L'oferta acadèmica inclou a l'entorn de 1000 títols universitaris oficials, pertanyents a les diferents branques de coneixement: arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques i enginyeria i arquitectura.

L'oferta universitària de Catalunya és un reflex de la seva societat: multidisciplinària, multidimensional i multilingüe, on comparteixen experiències ciutadans d'arreu del món.

Catalunya ha estat i és terra d'acollida, i al llarg de la història ha viscut en contacte amb tots els pobles de la Mediterrània. Aquesta multiculturalitat l'ha convertit en un referent i la manté com una de les zones amb més influència econòmica, social i cultural.

D'altra banda, la riquesa i la diversitat de la seva geografia fan de Catalunya un territori per gaudir-ne durant tot l'any. Els Pirineus, la Costa Brava, Barcelona, Montserrat, el delta de l'Ebre o la plana de Lleida són alguns dels espais més emblemàtics que permeten realitzar tota mena d'activitats d'oci, culturals, etc.

Com a estudiant que faràs una mobilitat et pot interessar formar part d'ESN.

Erasmus Student Network (ESN) és una organització internacional d'estudiants sense ànim de lucre. La seva missió és representar estudiants internacionals, oferint així oportunitats per a la comprensió cultural i l'autodesenvolupament sota el principi de Students Helping Students.

A Barcelona hi ha l'ESN Barcelona UPF, una associació creada per estudiants voluntaris, que t'ajuden a resoldre qualsevol dubte sobre la teva mobilitat.

BENVINGUT AL BUDDY PROGRAM!

Posa't al dia de totes les activitats que es duen a terme i apunta-t'hi!

 • WELCOME DAY

  El Welcome Day és la primera activitat de cada trimestre. Aquesta activitat és important per conèixer els nous estudiants internacionals i començar a establir connexions entre estudiants locals i estrangers.

  Normalment, comença amb un discurs de benvinguda del Coordinador d'Estudiants Internacionals i altres serveis del personal. Després d'això, es fa una visita pel campus i un joc introductori entre tots els alumnes per conèixer-se millor. L'acte acaba amb menjar i beguda per a tothom.

 • MOSTRA D'ENTITATS

  Durant la Mostra d'Entitats, el Buddy Program posa una carpa informativa a la plaça on els estudiants poden obtenir informació sobre ells i participar en jocs divertits. També hi ha carpes d'altres organitzacions del TecnoCampus.

 • PAINTBALL

  Sense cap mena de dubte, el Paintball és una de les activitats més divertides on poden participar els estudiants internacionals. És un esport competitiu de tir en què els jugadors eliminen els oponents colpejant-los amb "boles de pintura" que es trenquen a l'impacte. Les boles de pintura se solen disparar amb una arma d'aire de baixa energia anomenada "marcadora de paintball" que funciona amb aire comprimit.

 • SOPARS I FESTA

  Per millorar les connexions entre estudiants locals i internacionals, la comissió del Buddy Program organitza diverses activitats gastronòmiques on tots els integrants gaudeixen d'una bona estona sopant, interactuant i compartint experiències culturals.

  Una de les activitats més esperades pels estudiants internacionals és sortir de festa, tant a Barcelona com a Mataró. De vegades és important desconnectar de la rutina i per això la comissió del Buddy Program porta als estudiants estrangers als millors clubs per divertir-se.

 • CASTELL DE BURRIAC

  Pujar al cim de Burriac és una cosa que haureu de fer si esteu per la zona de Mataró. Burriac és una muntanya situada a Cabrera de Mar, un petit poble a 15 minuts amb cotxe de Mataró. Ja és tradició pujar caminant fins al castell i contemplar les impressionants vistes des del cim.

 • BOSC VERTICAL

  Aquesta és una de les activitats d'aventura més divertides a les que participar. Amics i estudiants internacionals gaudeixen d'un dia pujants i saltant pels arbres del bosc de Canyamars, al costat de Mataró. És una original manera de passar un bon dia amb els teus amics.

 • PATINATGE SOBRE GEL

  Tot i que el patinatge no és un dels esports més populars a Espanya, fem qualsevol mena d'activitat. I aquesta és una de les que practiquem durant l'hivern. Si ets un amant del patinatge sobre gel, aquesta és l'activitat ideal per a tu. Vine amb nosaltres i no perdis l'oportunitat de demostrar les teves habilitats!

 • VISITA A BARCELONA

  No pots dir que has estat a Catalunya sense visitar Barcelona. És la capital i ciutat més gran de Catalunya, així com el segon municipi més poblat d'Espanya. Classificada com la ciutat més popular per visitar d'Espanya i una de les més visitades d'Europa, Barcelona és la destinació turística perfecta amb moltes zones d'esbarjo. La platja, el clima suau i càlid i els monuments històrics són el principal motiu pel qual la gent visita la ciutat. Barcelona es troba a només 30 minuts amb cotxe de Mataró i a 50 amb transport públic.

 • MONTSERRAT

  Montserrat és una serralada rocosa de múltiples cims situada prop de la ciutat de Barcelona, a Catalunya. És un dels atractius més turístics de la comunitat i es troba a només 1 hora amb cotxe de Mataró. Al Buddy Program donem l'oportunitat de visitar en una excursió d'un dia aquests paisatges muntanyosos atípics i bonics.

 • MONTSENY

  El Parc Natural del Montseny és un espai natural protegit situat al Vallès Oriental. El Montseny està format per tres serralades: el Pla de la Calma, el Turó de l'Home i les Agudes i el Turó del Matagalls. Aquesta és una sortida per gaudir d'una caminada de dues hores pels bells paratges del parc.

 • BARBACOA

  Tant si t'agrada la carn al punt com molt feta, tothom està convidat a fer el seu propi gust de barbacoa en una de les estacions de barbacoa comunitàries de llenya i carbó instal·lades al Refugi de Lourdes a Arenys de Mar. La comissió del Buddy Program s'encarrega del menjar i les begudes. Els estudiants internacionals només han de portar gana i una actitud divertida.

 • DINAR O SOPAR INTERNACIONAL

  Estem segurs que, com a estudiant internacional, esperes viure moltes experiències multiculturals on podràs aprendre d'altres països, i alhora donaràs a conèixer el teu. Una manera de fer-ho, és participant en els dinars o sopars internacionals que organitzem durant el trimestre.

 • ACTIVITATS DE PLATJA

  Com que estem al costat de la platja, no podem perdre l'ocasió de fer activitats aquàtiques vora el mar. Segons les preferències dels alumnes, podem decidir i organitzar diferents activitats com el surf, el pàdel, el caiac, el wakeboard o el windsurf, entre d'altres. Aquesta és la millor manera de gaudir del sol català i del clima càlid.

 • PORTAVENTURA

  PortAventura és un complex d'oci de Tarragona, a la Costa Daurada. És el parc temàtic més famós de Catalunya que atrau uns 4 milions de visitants a l'any, el que el converteix en el parc temàtic més visitat d'Espanya. Quan arriba el bon temps, és l'activitat més agradable per participar com a estudiant estranger.

Buddy Program!

Contacta amb el Buddy Program i registra't!