Estudiants d'intercanvi

Després de ser nomenat per la teva universitat a rrii@tecnocampus.cat has de seguir aquests passos i totes les instruccions del correu electrònic que rebràs.

Els estudiants d'intercanvi han de presentar la sol·licitud en línia.

La sol·licitud és totalment digital i requereix els següents documents adjunts a la sol·licitud en línia en PDF (no es poden acceptar altres formats). 

 • Còpia del passaport/DNI, vàlid durant tot el període de canvi
 • Foto
 • Una còpia de la seva assegurança mèdica
 • Conveni d'aprenentatge degudament signat per la universitat d'origen

*Assegureu-vos que teniu tots els documents adjunts al formulari de sol·licitud perquè no podeu desar-lo sense ells.

Termini d'inscripció

 • 30 de juny pel trimestre de tardor (inicia al setembre)
 • 30 d'octubre pel trimestre de primavera (inicia el gener)
 • 30 d'octubre pel trimestre d'estiu (inicia l'abril)
REGISTRA'T AQUÍ SOL·LICITA AQUÍ

Curs 2021-22


1r trimestre:

24 de setembre de 2021 - 22 de desembre de 2021

 • Jornada de benvinguda: 24 de setembre de 2021 - 26 de setembre de 2021
 • Classes: 27 de setembre de 2021 - 3 de desembre de 2021
 • Exàmens: 9 de desembre de 2021 - 22 de desembre de 2021

*Les recuperacions dels exàmens d'aquest trimestre es faran el 28 i el 31 de gener de 2022

 

2n trimestre:

10 de gener de 2022 - 1 d'abril de 2022

 • Classes: 10 de gener de 2022 - 18 de març de 2022
 • Exàmens: 21 de març de 2022 - 1 d'abril de 2022

*Les recuperacions dels exàmens d'aquest trimestre es faran el 3 i el 4 de maig de 2022

 

3r trimestre:

4 d'abril - 8 d'abril i 19 d'abril de 2022 - 30 de juny de 2022

 • Classes: 4 - 8 i 19 d'abril de 2022 - 17 de juny de 2022
 • Vacances: 11 d'abril de 2022 - 18 d'abril de 2022
 • Exàmens: 20 de juny de 2022 - 30 de juny de 2022

*Les recuperacions dels exàmens d'aquest trimestre es faran el 13, 14 i 15 de juliol de 2022


 

Exàmens

Els exàmens es duran a terme al final de cada trimestre, una vegada s'hagin impartit l'assignatura.

Exàmens de recuperació

Els exàmens de recuperació es duran a terme a principis del següent mes una vegada acabats els exàmens.

Per presentar-se en un examen de recuperació, s'ha d'haver assistit a l'assignatura durant el trimestre i haver suspès.

Grades

El sistema de notes del TecnoCampus es basa en una escala del 0 al 10, on un 5 és la nota mínima per aprovar:

* The top 5% of the class can get a Honours mark

Per a qualsevol dubte acadèmic, podeu contactar amb el coordinador acadèmic de la vostra escola:

Escola Superior de Ciències de la Salut (ESCS)

Gemma Garreta

ggarreta@tecnocampus.cat 

 

Escola Superior de Ciències Socials i de l'Empresa (ESCSE)

Roberto Dopeso

rdopeso@tecnocampus.cat 

 

Escola Superior Politècnica (ESUP)

Josep Roure

roure@tecnocampus.cat 

Més informació d'interès

Tens dubtes? Aquí et facilitem informació d'interès sobre diferents aspectes que et poden ser útils abans i durant la teva mobilitat.

Estudiants de la UE

Si ets ciutadà d'un Estat membre de la Unió Europea (Alemanya, Àustria, Bèlgica, Croàcia, Dinamarca, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Holanda, Hungria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia, Portugal, República Txeca, Rumania, Suècia i Xipre) o de Liechtenstein, Islàndia, Noruega o Suïssa, tens dret a la lliure circulació i residència a Espanya.

De totes maneres, tots els ciutadans comunitaris que resideixin a Espanya per un període superior a 3 mesos, tenen l'obligació de sol·licitar la seva inscripció en el Registre Central d'Estrangers. Aquesta inscripció suposarà l'expedició d'un certificat de registre i inclourà un número d'identificació d'estranger (NIE).

Per a tramitar-la el departament de relacions internacionals t'ajudarà. T'has de posar en contacte amb rrii@tecnocampus.cat i et donaran tota la informació necessària per començar a tramitar tots els documents.

Per a més informació visita la web del Ministeri de l'Interior.

 

Estudiants de fora la UE

Quan arribis a Barcelona, et recomanem que et registris a l'Ambaixada o Consolat del teu país a Espanya.

Si ets estudiant de fora de la Unió Europea (UE), de l'EEE (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) o de Suïssa, per poder estar legalment a Espanya més de 90 dies, necessites obtenir l'autorització d'estada per estudis, que t'autoritzarà a quedar-te a Espanya tot el temps que durin els teus estudis i, a més a més, podràs viatjar, en cas que ho desitgis, dins la UE i els països que tenen firmats convenis amb Espanya o la UE per la lliure circulació de persones.

Tràmits a realitzar per la teva estada per estudis:

 

Abans de la teva arribada a Espanya

Abans d'arribar a Espanya has de tramitar el "visat d'estada per estudis" en els consulats d'Espanya del teu país d'origen o residència legal. Pots consultar el consulat corresponent a la web del Ministeri de Assumptes Exteriors espanyol.

Per a tramitar el visat necessites, entre d'altres documents, l'acreditació d'haver estat acceptat en un programa d'estudis al TecnoCampus. Aquesta acreditació has de sol·licitar-la a rrii@tecnocampus.cat.

És molt important que el visat sigui d'estudis (tipus D). Qualsevol altre tipus de visat no dóna dret a la tramitació posterior de la Targeta d'Identitat d'Estranger.

Important: tingues en compte que el visat d'estudiant és vàlid únicament per estudiar a la universitat on hagis sol·licitat ser admès i pel període de temps establert a la carta d'acceptació. Per tant, si després d'haver obtingut el visat decideixes estudiar en una institució educativa diferent, t'has de posar en contacte amb la missió diplomática o oficina consular espanyola del teu país de residència per assabentar-te dels passos que has de seguir abans de viatjar a Espanya.

Si ja estàs estudiant o vols estudiar al TecnoCampus, vius fora de Mataró i necessites allotjament, des de Serveis Campus et portem diverses propostes.

Fes clic aquí per descobrir-les!

Cobertura mèdica

Qualsevol estudiant que vingui al TecnoCampus ha d'estar cobert per una assegurança mèdica.

Si ets ciutadà espanyol o estranger amb autorització de residència en el territori espanyol, has de tenir una assegurança sanitària vàlida a Catalunya (Sistema Nacional de Salut o mútua privada).

Si ets ciutadà d'un estat membre de la Unió Europea, de l'Espai Econòmic Europeu o de Suïssa, i tens dret a la cobertura de la seguretat social del teu país, pots sol·licitar la Targeta Sanitària Europea (TSE), davant  les autoritats corresponents de sanitat pública del teu país d'origen. Tot i que la TSE dóna als ciutadans europeus accés a les prestacions mèdiques durant una estada temporal en Espanya, no és una alternativa a l'assegurança de viatge. La TSE no cobreix l'assistència sanitària privada ni les despeses com el vol de retorn al teu país d'origen o la pèrdua o sostracció de les teves pertinences . La TSE no cobreix les despeses si viatges amb la finalitat expressa per rebre un tractament mèdic.

Si ets ciutadà d'un país de fora de la Unió Europeade l'Espai Econòmic Europeu o de Suïssa, has de preguntar si existeix un acord entre el sistema de seguretat social del teu país i Espanya (aquest és el cas d'alguns països de l'Amèrica Llatina). Si aquest acord existeix, pots obtenir un document de les autoritats corresponents del teu país autoritzant-te a rebre assistència mèdica gratuïta a Espanya.

Si el teu cas no es correspon amb cap dels anteriors o no pots obtenir el document de les autoritats pertinents del teu país d'origen, abans de venir caldrà que contractis una assegurança mèdica privada que cobreixi tota la teva estada a Catalunya.

Tots els estudiants internacionals, inclosos els estudiants Erasmus, han de tenir una cobertura completa de riscos eventuals durant la seva  estada a Espanya i el TecnoCampus comprovarà que, com a mínim, s'hagi contractat una assegurança d'accidents i repatriació per complementar la TSE. Aquests són els requisits mínims tot i que recomanem una major cobertura sanitària.

 

El sistema sanitari

Catalunya disposa d'una amplia oferta de centres de salut i hospitals. El sistema públic de salut és d'accés universal i gratuït, a més a més de garantir una bona qualitat d'atenció:

 • Els Centres d'Atenció Primària (CAP) són el primer lloc on has d'anar quan tens un problema de salut. Ofereixen assistència sanitària i social. Per a poder accedir als seus serveis de forma gratuïta, és necessari ser titular de la targeta TSE.
 • Hospitals públics. Només has d'anar-hi en cas d'urgència. Si es tracta d'un problema de salut comú has d'anar primer al teu CAP de referència. El personal sanitari del CAP, si ho considera necessari et derivarà a l'Hospital. Per a poder accedir als seus serveis de forma gratuïta també és necessari ser titular de la targeta TSE.

Paral·lelament, a la ciutat existeixen Hospitals i Clíniques privades. Si has adquirit una assegurança amb cobertura sanitària privada, consulta la documentació per saber quins hospitals o clíniques tens assignades.

Si et trobes en una situació d'emergència truca al telèfon 112, el telèfon per a emergències de qualsevol tipus.

 

Mataró

Mataró és la capital i la població més gran de la comarca del Maresme amb una població de més de 120.000 habitants. Es troba a la costa, entre Cabrera de Mar i Sant Andreu de Llavaneres, a uns 30 quilòmetres al nord-est de Barcelona.

La principal característica de la població és el seu port, que és un dels més importants de la costa del Maresme, i també compta amb una sèrie de platges a la ciutat.

L'autovia litoral N-II segueix el mateix camí que la via romana original i a prop hi ha les restes arqueològiques de la vil·la romana de Can Llauder.

Mataró és famosa per moltes activitats a les quals pots participar. Els principals punts de trobada per quedar amb amics són: la platja, el centre comercial o el carrer principal del centre de la ciutat anomenat La Riera, on hi ha tota mena de botigues, cafeteries i restaurants. Tampoc pots deixar a perdre la vida nocturna de la ciutat. Mataró disposa d'una zona de festes prop del TecnoCampus on es pot sortir a discoteques com Cocoa, Miracle, Classic o Clap.

 
Catalunya

Catalunya és una comunitat autònoma de l'estat espanyol amb una història mil·lenària i una llengua pròpia, el català, que és llengua oficial juntament amb l'espanyol. Amb una població de 7,5 milions d'habitants, constitueix un territori dens i altament desenvolupat que lidera l'economia espanyola i és referència, també, a nivell europeu.

Catalunya és un país industrialment actiu i emprenedor que promou la cultura de l'esforç com a valor inherent a la capacitat de treball. Aquestes característiques, unides a la qualitat en infraestructures i serveis, converteixen Catalunya en una destinació ideal en el món dels negocis.

En l'àmbit universitari, Catalunya representa un punt de referència dins l'estat espanyol. Actualment, hi ha 12 universitats: 7 públiques, 4 privades i 1 de caràcter virtual. Totes elles disposen del reconeixement oficial i s'estan guanyant un espai a nivell internacional. L'oferta acadèmica inclou a l'entorn de 1000 títols universitaris oficials, pertanyents a les diferents branques de coneixement: arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques i enginyeria i arquitectura.

L'oferta universitària de Catalunya és un reflex de la seva societat: multidisciplinària, multidimensional i multilingüe, on comparteixen experiències ciutadans d'arreu del món.

Catalunya ha estat i és terra d'acollida, i al llarg de la història ha viscut en contacte amb tots els pobles de la Mediterrània. Aquesta multiculturalitat l'ha convertit en un referent i la manté com una de les zones amb més influència econòmica, social i cultural.

D'altra banda, la riquesa i la diversitat de la seva geografia fan de Catalunya un territori per gaudir-ne durant tot l'any. Els Pirineus, la Costa Brava, Barcelona, Montserrat, el delta de l'Ebre o la plana de Lleida són alguns dels espais més emblemàtics que permeten realitzar tota mena d'activitats d'oci, culturals, etc.

Hola, estudiant!

Com a estudiant del TecnoCampus tens accés a diferents oportunitats i serveis.

TecnoCampus ha llançat una nova aplicació que us mantindrà informat de la vida universitària i serveis per a estudiants com ara:

 • Carnet digital d'estudiant
 • Calendari eCampus
 • Horaris
 • Notícies i esdeveniments del campus

Uns dies abans de començar les classes rebras un correu electrònic amb el nom d'usuari i contrasenya per accedir-hi (la mateixa utilitzat per a eCampus).

Podeu descarregar l'aplicació gratuïtament des de:

 • Google Play (per a dispositius Android)
 • Apple Store (per a iPhone)

El professorat i el personal administratiu es comunicaran a través d'un TecnoCampus específic correu electrònic i un campus virtual anomenat eCampus. 

Rebràs un corrreu electrònic amb el teu compte, inici de sessió i contrasenya necessaris per comprovar el vostre correu electrònic, tasques i temes. Tota la comunicació del professorat, l'administració... serà enviat a la teva adreça de correu electrònic TecnoCampus. És molt important revisar aquest correu electrònic almenys dues vegades a la setmana!

Podeu consultar el vostre correu electrònic en línia a: mail.google.com

Un altre lloc web que heu d'utilitzar és ecampus.tecnocampus.cat. Tu pots gestionar amb el teu compte TecnoCampus. Vostè has de comprovar-ho perquè podràs per carregar els deures, envieu correus electrònics a el professor, i repassa els ítems de les matèries.

TecnoCampus ofereix un curs d'espanyol gratuït. El nivell s'adaptarà a tu. La durada del curs és d'unes 3 hores setmanals (30 hores per trimestre). Si vols més informació sobre la programació o inscripcions, si us plau, poseu-vos en contacte amb rrii@tecnocampus.cat.

Si tu també vols aprendre català, pots contactar amb el Centre de Normalització Lingüística del Maresme (www.cpnl.cat/maresme) a maresme@cpnl.cat.

Com a estudiant aquí, la nostra biblioteca es convertirà en un dels millors llocs on estar a la universitat. Els llibres principals i altres materials de referència que necessitareu per al vostre curs es poden trobar a la biblioteca del campus.

A més, és un lloc perfecte per fer treballs individuals o grupals i també hi ha disponibles espais de treball.

A la biblioteca també hi ha una de les impressores a les quals podràs imprimir. Com a estudiant del TecnoCampus, podràs imprimir lliurement amb les teves credencials, que et donen a l'inici dels teus estudis.

Contacta

Si tens dubtes, contacta amb nosaltres:

Estudiants Internacionals a TecnoCampus