ABANS DE MARXAR

 • Sessions informatives

  Consulta tota la informació necessària per a preparar la teva mobilitat durant el mes de MARÇ!

 • Prepara la teva estada

  Revisa el teu correu regularment.

 • Informa'ns de les dates d'inici i finalització d'estada així com de les dades bancàries

  Fes-ho a través de SIGMA fins el 31 de MAIG.

  Pots veure com fer-ho seguint els passos d'aquest manual.

 • Tràmits de beques

  Si el curs passat vas ser beneficiari de la Beca del MECD, necessitem saber-ho per poder fer l'assignació oficial de la beca Erasmus+ i la beca Erasmus+ Internacional.

  Per acreditar-ho necessitem un document oficial que ho justifiqui que ens pots fer arribar per correu electrònic a rrii@tecnocampus.cat fins el 31 de MAIG.

 • T'enviarem la teva credencial

  Te l'enviarem tan aviat com s'obri la convocatòria de la beca MOBINT.

 • Conveni financer (Erasmus+) i carta d'acceptació de la beca (Beca on the move)

  Rebràs un correu electrònic per signar-ho digitalment entre juny i juliol (si marxes el 1r semestre) o entre octubre i novembre (si marxes el 2n semestre).

  Només tu podràs signar el document, no podràs autoritzar-ho a ningú.

 • Prepara el teu acord acadèmic

  Emplena una proposta i valida-la amb el teu coordinador acadèmic a partir de l'ABRIL (si marxes el 1r semestre) o a partir de l'OCTUBRE (si marxes el 2n semestre).

  - Departament d'Empresa:

  AdEGi i BAIM: José Ignacio Monreal, jimonreal@tecnocampus.cat 

  Doble Màrqueting i CD i AdEGi i Logística i NM: Ivette Fuentes, imolina@tecnocampus.cat 

  Turisme i dobles titulacions amb Turisme, i Màrqueting i CD: Àlex Araujo, aaraujo@tecnocampus.cat 

  - Departament de Tecnologia: Josep Roure, roure@tecnocampus.cat

  - Departament d'Industries Culturals: Adso Fernández, afernandezb@tecnocampus.cat 

  - Departament de Salut: Gemma Garreta, ggarreta@tecnocampus.cat

  * Erasmus+: Emplena la part "Before the Mobility" del Learning Agreement a través de SIGMA. Ha d'estar signat per tu, pel teu coordinador acadèmic i per la universitat de destinació. Pots seguir els passos d'aquesta guia.

  * No es convalidaran les assignatures que no es corresponguin amb el teu acord acadèmic.

 • Cobertures necessàries

  Qualsevol estudiant que marxi a l'estranger és responsable de tenir la seva pròpia cobertura sanitària i de responsabilitat civil, que és obligatòria.

  * Si t'interessa, la UPF té un conveni amb: Oncampus.

  Si viatges per Europa, assegura't de tenir també la Targeta Sanitària Europea i de mirar la cobertura sanitària del país de destinació, és obligatori contractar una assegurança addicional.

 • Declaració responsable

  Llegeix i signa la Declaració Responsable i envia'ns el document per correu juntament amb una còpia de la teva assegurança.

 • Consulta la informació sobre visats

  Consulta la informació disponible a la web del Ministerio de Asuntos Exteriores.

 • Consulta la informació sobre l'allotjament

  Revisa si la universitat de destinació t'ofereix aquest servei. Qualsevol estudiant que marxi a l'estranger és responsable del seu propi allotjament i contractació.

  També tens altres recursos: 

  HousingAnywhere

  Erasmusu

 • Matrícula a Tecnocampus

  Es tracta de fer l'automatrícula com cada any. És important saber que no podràs gaudir de la plaça de mobilitat internacional si no has formalitzat la matrícula a TecnoCampus.

   

  * Si marxes amb el programa Erasmus+, tens la possibilitat de fer un test d'idiomes per poder accedir als cursos gratuïts online de la OLS, la qual ofereix una gran varietat d'activitats interactives per millorar una llengua o aprendre'n una de nova. 

  Per començar, t'hauràs de registrar i després podràs accedir a la pàgina de la UE on podràs accedir a la OLS. Aquest tràmit haurà de fer-se entre 2 i 3 mesos abans de marxar.

  Si estàs interessat en fer aquesta prova, pots consultar aquest document per obtenir més informació.

  * Si finalment vols renunciar a la plaça de mobilitat que se t'ha assignat, envia aquest full de renúncia signat i escanejat a l'Oficina de Relacions Internacionals.

UN COP ALLÀ

 • Certificat d'arribada (certificate of arrival)

  Emplena aquest formulari i fes-lo signar i segellar per la universitat de destinació.  Una vegada el tinguis, envia'ns-el per correu electrònic amb l'assumpte "certificat d'arribada - Cognoms, Nom", com a màxim, 30 dies després de la teva arribada a la universitat de destinació.

 • Participa a les sessions d'acollida

  Això t'ajudarà a entendre el funcionament de la universitat, aprofitar millor els serveis que t'ofereixen i et permetrà conèixer altres estudiants d'intercanvi.

  La universitat de destinació t'informarà de quan tenen lloc aquestes sessions, que s'organitzen normalment una setmana abans de començar les classes.

 • Formalitza l'estada i la matrícula

  La universitat de destinació t'informarà d'aquelles gestions necessàries per a la teva estada.

  Per tal de rebre el pagament de la teva beca Erasmus, has d'haver formalitzat i pagat la teva matrícula al TecnoCampus. A més, hauràs d'enviar una còpia, per correu, de la teva matrícula a l'Oficina de Relacions Internacionals.

 • Canvis Acord d'estudis - Learning Agreement

  Emplena la nova proposta i envia-li al teu coordinador acadèmic; valida-la i informa a l'Oficina de Relacions Internacionals dels canvis, com a màxim, fins el 30 d'OCTUBRE (si marxes el 1r semestre) o fins el 10 de MARÇ (si marxes el 2n semestre).

  * Erasmus+: emplena l'apartat "During the Mobility" del Learning Agreement a través de l'eina Online Learning Agreement. Ha d'estar degudament signat i segellat per tu, la universitat de destinació i el coordinador acadèmic.

  * No es convalidaran assignatures que no es corresponguin amb el teu acord acadèmic.

 • Prorrogació de l'estada

  Hauràs de sol·licitar-ho a la universitat de destinació. Si està d'acord ens has d'enviar, per correu, l'extensió signada abans de DESEMBRE.

  *Al prorrogar l'estada hauràs d'ampliar el teu acord acadèmic, per lo que t'hauràs de posar en contacte amb el coordinador acadèmic.

ABANS DE TORNAR I UN COP HAS TORNAT

 • Certificat d'estada (certificate of attendance)

  Emplena el següent formulari i fes-lo segellar per la universitat de destinació. Quan el tinguis, fes arribar el document a l'oficina de Relacions Internacionals, com a màxim, 30 dies després de la teva tornada al Tecnocampus i conserva una còpia per a tu.

  Certificat d'estada Erasmus+

  Certificat d'estada Beques on the move

 • Certificat de notes (transcript of records)

  T'has d'assegurar que la universitat de destinació ens faci arribar el document de qualificacions original per correu, com a màxim, 30 dies després de la teva tornada al Tecnocampus o el que t'hagi indicat la universitat de destinació. És responsabilitat de l'alumne estar pendent de l'arribada d'aquest document per tal de poder fer el reconeixement de la convalidació d'assignatures.

 • Informe de l'estudiant

  Erasmus+: la Comissió Europea et farà emplenar online un informe final (una enquesta sobre la teva mobilitat). Si no realitzes l'informe, et reclamaran que retornis tota la beca econòmica que hagis rebut. 

  Beques on the move: al finalitzar la teva estada, hauràs d'enviar un document PDF o vídeo amb un resum sobre la teva experiència. També hauràs d'emplenar aquest qüestionari.

  Tens màxim 30 dies després de la teva tornada al TecnoCampus per realitzar el tràmit que et pertoca.

   

  * Si abans de marxar vas realitzar la prova de nivell OLS, rebràs un correu quan finalitzi la teva estada. Si a la primera prova vas adquirir un nivell C2, no rebràs aquest correu ja que no hauràs de fer-la una altra vegada.

Ja tens disponible la nova APP ERASMUS+!!!

Erasmus +

Aquesta nova aplicació permet que els estudiants pugueu accedir fàcilment a la informació sobre les oportunitats de mobilitat que us ofereix el programa Erasmus+ i us ajudarà durant la vostra mobilitat.

Les funcions d'aquesta app inclouen:

 • Orientació pas a pas a través de la mobilitat
 • Històries i consells
 • Ofertes, serveis i esdeveniments per estudiants que promouen el compromís amb activitats interculturals i persones de les comunitats locals.

Per a més informació, visita el següent enllaç.

Carta de l'estudiant erasmus

Hola, estudiant!

Descarrega't aquí la carta d'estudiant Erasmus +.

Erasmus Student Network

Com a estudiant que faràs una mobilitat et pot interessar formar part d'ESN.

Erasmus Student Network (ESN) és una organització internacional d'estudiants sense ànim de lucre. La seva missió és representar estudiants internacionals, oferint així oportunitats per a la comprensió cultural i l'autodesenvolupament sota el principi de Students Helping Students.

Tens algun dubte?