JA TINC UNA PLAÇA!

0. Sessions informatives

Consulta tota la informació necessària per a preparar la teva mobilitat.

 • Quan? Durant el mes de MARÇ!

1. Recull la teva credencial

Te l'enviarem tan aviat com s'obri la convocatòria de la beca MOBINT.

2. Informa'ns de les dates d'inici i finalització d'estada així com de les dades bancàries

Fes-ho a través de SIGMA. Pots veure com fer-ho seguint els passos d'aquest manual.

 • Quan? Tens fins el 31 de MAIG!

3. Tràmits de beques

Si el curs passat vas ser beneficiari de la Beca del MECD, necessitem saber-ho per poder fer l'assignació oficial de la beca Erasmus+ i la beca Erasmus+ Internacional. Per acreditar-ho necessitem un document oficial que ho justifiqui que ens pots fer arribar per correu electrònic a rrii@tecnocampus.cat.

 • Quan? Tens fins el 31 de MAIG!

4. Conveni financer (Erasmus+) i carta d'acceptació de la beca (Beca on the move)

Rebràs un correu electrònic per signar-ho digitalment. Només tu podràs signar el document, no podràs autoritzar-ho a ningú.

 • 1r semestre: entre juny i juliol
 • 2n semestre: entre octubre i novembre

5. Prepara la teva estada

Revisa el teu correu regularment i consulta les universitats de destinació.

6. Prepara el teu acord acadèmic

Emplena una proposta i valida-la amb el teu coordinador acadèmic.

* Erasmus+: Emplena la part "Before the Mobility" del Learning Agreement a través de SIGMA. Ha d'estar signat per tu, pel teu coordinador acadèmic i per la universitat de destinació. Pots seguir els passos d'aquesta guia.

* No es convalidaran les assignatures que no es corresponguin amb el teu acord acadèmic.

 • 1r semestre: a partir de l'ABRIL
 • 2n semestre: a partir de l'OCTUBRE

7. Només Erasmus+: fes la primera prova OLS

Rebràs un correu electrònic amb una invitació per accedir a la plataforma i a les instruccions. En cas que el teu resultat sigui nivell B1 o inferior, rebràs una invitació per a fer un curs d'idioma online durant la teva estada. En cas d'adquirir un nivell superior al B1, no serà necessari però pots sol·licitar-ho enviant-nos un correu (el curs és gratuït).

 • Quan? 2-3 mesos abans de marxar

8. Cobertures necessàries

Qualsevol estudiant que marxi a l'estranger és responsable de tenir la seva pròpia cobertura sanitària i de responsabilitat civil, que és obligatòria.

* Si t'interessa, la UPF té un conveni amb: Grup Batlle assegurances i Oncampus

Si viatges per Europa, assegura't de tenir també la Targeta Sanitària Europea i de mirar la cobertura sanitària del país de destinació, és obligatori contractar una assegurança addicional.

9. Declaració responsable

Llegeix i signa la Declaració Responsable i envia'ns el document per correu juntament amb una còpia de la teva assegurança.

10. Consulta la informació sobre visats

Consulta la informació disponible a la web del Ministerio de Asuntos Exteriores.

11. Consulta la informació sobre l'allotjament

Revisa si la universitat de destinació t'ofereix aquest servei. Qualsevol estudiant que marxi a l'estranger és responsable del seu propi allotjament i contractació.

També tens altres recursos: 

- HousingAnywhere

- Erasmusu

12. Matricula a TecnoCampus

Es tracta de fer l'automatrícula com cada any. És important saber que no podràs gaudir de la plaça de mobilitat internacional si no has formalitzat la matrícula a TecnoCampus.

 

* Si finalment vols renunciar a la plaça de mobilitat que se t'ha assignat, envia aquest full de renúncia signat i escanejat a l'Oficina de Relacions Internacionals.

1. Certificat d'arribada (certificate of arrival)

Emplena aquest formulari i fes-lo signar i segellar per la universitat de destinació.  Una vegada el tinguis, envia'ns-el per correu electrònic amb l'assumpte "certificat d'arribada - Cognoms, Nom".

 • Quan? Com a màxim 30 dies després de la teva arribada a la universitat de destinació.

2. Participa a les sessions d'acollida

Això t'ajudarà a entendre el funcionament de la universitat, aprofitar millor els serveis que t'ofereixen i et permetrà conèixer altres estudiants d'intercanvi.

La universitat de destinació t'informarà de quan tenen lloc aquestes sessions, que s'organitzen normalment una setmana abans de començar les classes.

3. Formalitza l'estada i la matrícula

La universitat de destinació t'informarà d'aquelles gestions necessàries per a la teva estada.

Per tal de rebre el pagament de la teva beca Erasmus, has d'haver formalitzat i pagat la teva matrícula al TecnoCampus. A més, hauràs d'enviar una còpia, per correu, de la teva matrícula a l'Oficina de Relacions Internacionals.

 • Quan? del 5 al 13 de SETEMBRE

4. Canvis Acord d'estudis - Learning Agreement

Emplena la nova proposta i envia-li al teu coordinador acadèmic; valida-la i informa a l'Oficina de Relacions Internacionals dels canvis.

* Erasmus+: emplena l'apartat "During the Mobility" del Learning Agreement a través de l'eina Online Learning Agreement. Ha d'estar degudament signat i segellat per tu, la universitat de destinació i el coordinador acadèmic.

* No es convalidaran assignatures que no es corresponguin amb el teu acord acadèmic.

 • 1r semestre: màxim fins el 30 d'OCTUBRE
 • 2n semestre: màxim fins el 10 de MARÇ

5. Prorrogació de l'estada

Hauràs de sol·licitar-ho a la universitat de destinació. Si està d'acord ens has d'enviar, per correu, l'extensió signada.

*Al prorrogar l'estada hauràs d'ampliar el teu acord acadèmic, per lo que t'hauràs de posar en contacte amb el coordinador acadèmic.

 • Quan? Abans de DESEMBRE

1. Certificat d'estada (certificate of attendance)

Emplena el següent formulari i fes-lo segellar per la universitat de destinació. Quan el tinguis, fes arribar el document a l'oficina de Relacions Internacionals i conserva una còpia per a tu.

Certificat d'estada Erasmus+

Certificat d'estada Beques on the move

 • Quan? Tens màxim 30 dies després de la teva tornada al TecnoCampus

2. Certificat de notes (transcript of records)

T'has d'assegurar que la universitat de destinació ens faci arribar el document de qualificacions original per correu. És responsabilitat de l'alumne estar pendent de l'arribada d'aquest document per tal de poder fer el reconeixement de la convalidació d'assignatures.

 • Quan? Tens 30 dies després de la teva tornada al TecnoCampus (o el que t'hagi indicat la universitat de destinació)

3. Informe de l'estudiant

Erasmus+: la Comissió Europea et farà emplenar online un informe final (una enquesta sobre la teva mobilitat). Si no realitzes l'informe, et reclamaran que retornis tota la beca econòmica que hagis rebut. 

Beques on the move: al finalitzar la teva estada, hauràs d'enviar un document PDF o vídeo amb un resum sobre la teva experiència. També hauràs d'emplenar aquest qüestionari.

 • Quan? Tens màxim 30 dies després de la teva tornada al TecnoCampus

4. Només Erasmus+: Fes la segona prova de nivell OLS

Rebràs un correu quan finalitzi la teva estada. Si a la primera prova has adquirit un nivell C2, no rebràs aquest correu ja que no hauràs de fer-ho.

 • Quan? Quan acabi la teva estada

Ja tens disponible la nova APP ERASMUS+!!!

Erasmus +

Aquesta nova aplicació permet que els estudiants pugueu accedir fàcilment a la informació sobre les oportunitats de mobilitat que us ofereix el programa Erasmus+ i us ajudarà durant la vostra mobilitat.

Les funcions d'aquesta app inclouen:

 • Orientació pas a pas a través de la mobilitat
 • Històries i consells
 • Ofertes, serveis i esdeveniments per estudiants que promouen el compromís amb activitats interculturals i persones de les comunitats locals.

Per a més informació, visita el següent enllaç.

Carta de l'estudiant erasmus

Hola, estudiant!

Descarrega't aquí la carta d'estudiant Erasmus +.

Erasmus Student Network

Com a estudiant que faràs una mobilitat et pot interessar formar part d'ESN.

Erasmus Student Network (ESN) és una organització internacional d'estudiants sense ànim de lucre. La seva missió és representar estudiants internacionals, oferint així oportunitats per a la comprensió cultural i l'autodesenvolupament sota el principi de Students Helping Students.

Tens algun dubte?