PRINCIPALS BARRERES A LA INTERNACIONALITZACIÓ

Els negocis a l’exterior sovint presenten dubtes i barreres, tant en origen com en destí, que poden posar en risc el creixement internacional de la teva empresa. TecnoCampus, en col·laboració amb l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d’ACCIÓ, oferim un Webinar on aprendràs quines son les principals barreres a la internacionalització, i com superar-les 

Data: 25 de maig de 2022 a les 10:00 (Online).

Inscriu-te!

LEAN MANAGEMENT PER EXPORTAR MILLOR

Tens consultes tècniques sobre el teu procés exportador? Vols saber els aspectes clau per internacionalitzar-te i esdevenir més eficient a l’hora d’exportar? Coneixes les eines i serveis al teu abast per exportar i accedir a nous mercats? En aquesta sessió coordinada amb ACCIÓ t’apropem a una nova metodologia, el Lean Management, per optimitzar el procés exportador i et presentarem tot un ventall d’eines i serveis claus per a definir la teva estratègia d’internacionalització i fer créixer el teu negoci al món.

Data: 29 de juny de 2022 (Online)

Inscriu-te!

RISCOS INTERNACIONALS I COM COBRIR-LOS

Sovint, prendre la decisió de començar a exportar, implica riscos per a la nostra empresa. Quins son aquests riscos i com puc superar-los? TecnoCampus, de la ma del seu partner el Banc Sabadell, com cada any, us presentem diferents sessions on aprendreu sobre les principals eines per exportar. En aquest sentit, organitzem una sessió on coneixereu quins son els principals riscos que comporta l'activitat internacional de cara a la vostra empresa, i com podeu cobrir-los.

Data: 20 de juliol de 2022 (Online)

Inscriu-te!

COM VENDRE INTERNACIONALMENT A TRAVÉS DE LINKEDIN

Vendre internacionalment, implica la presència a tota una sèrie de canals, que avui en dia a través del procés de digitalització que estem visquent, passen imprescindiblement per la presencia en els principals mitjans digitals internacionals. Al llarg dels darrers anys, hem pogut veure com Linkedin s'ha convertit ja en la major xarxa de professionals que existeix. Ser-hi és imprescindible, però a més, obre la oportunitat a la venta internacional a través d'aquest canal digital. Et presentem de la ma de la nostra experta en Linkedin, una sessió sobre com Posicionar  internacionalment la teva empresa a Linkedin i les principals claus del Social Selling.

Data: 28 de setembre de 2022 a les 10:00 (Presencial)

Inscriu-te!

MARKETPLACE - COM VENDRE A AMAZON

Avui en dia la digitalització i la venda online, ha significat la proliferació dels marketplace que posen en contacte empreses amb compradors. En algunes de les majors economies del món, fins i tot el major canal de venda per les empreses és a través de Marketplace i ja no del propi web de l'empresa. També hem vist com avui en dia, Amazon s'ha posicionat com a líder en aquest sistema de venda online. La teva empresa té ja presència al major marketplace del món? De la ma de l'empresa del TecnoCampus EPINIUM, et presentem com vendre a través d'aquest canal.

Data: 6 d'octubre (TBC)

Inscriu-te!

PRESENTACIÓ D'OPORTUNITATS ALS MERCATS DE L'EUROPA CENTRAL

Polònia, la República Txeca i Eslovàquia son països que es troben en constant creixement. La seva regió (Europa Central-Oriental)  actualment compta amb una de les economies més desenvolupades i estables de l'Uniío Euroea. Aquests mercats son a més mercats europeus desenvolupats, exigents i que posseeixen una forta competència en la major part dels sectors. De la ma de l'Oficina Exterior de Catalunya a Polònia d'ACCIÓ, us presentem les prinicpals oportunitats d'aquests mercats en auge.

Data: 16 de novembre (TBC)

Inscriu-te!

PRESENTACIÓ D'OPORTUNITATS ALS MERCATS ASIÀTICS

Coneixes les principals claus sobre la ja convertida avui en dia en primera potencial comercial mundial? Els mercats de l'Àsia es caracteritzen per la seva resliència. La pandèmia de covid-19 ha significat un canvi en els principals actors en el comerç internacional al món. De la ma dels nostres partners d'Acció i l'EU SME Centre de Beijing, us presentem una sessió on coneixereu els principals sectors de la Xina i com exporta-rhi amb èxit.

Data: 14 de Desembre (TBC)

Inscriu-te!

SESSIONS JA GAUDIDES

 • Networking Internacional Catalunya-Mèxic

  Aquest 24 de març de 2022 TecnoCampus, el Parc Tecnològic TEC de Monterrey i XPCAT. hem organitzat  una sessió dirigida a aquelles empreses catalanes interessades en el mercat mexicà. Aquest esdeveniment ajudarà a comprendre quins són els principals actors a cada mercat, així com consells sobre com abordar correctament aquests mercats. D'altra banda, comptarem amb un expert en Propietat Industrial de l'IP SME Helpdesk Centre de la Unió Europea i a més allotjarem un pitch empresarial on 6 empreses (3 procedents de cada país) exposaran els seus projectes. 

 • Webinar sobre mitjans de pagament

  Aquest passat 27 de gener de 2022 el TecnoCampus ha organitzat de la ma del seu partner el Banc Sabadell, una sessió virtual per tal de presentar davant més d'una cinquantena d'empreses del territori, l'eina per exportar que és els mitjans de pagament internacional. Cada any TecnoCampus i Banc Sabadell organitzen sessions conjuntament per donar a les empreses formació en internacionalització.

 • Presentació d'Oportunitats al Sud Est asiàtic i al Vietnam

  El 15 de desembre de 2021, TecnoCampus, L’Oficina Exterior de Catalunya al Vietnam, l’Institut Espanyol d’Exportacions (ICEX), La Cambra de Comerç Espanyola al Vietnam i el South-East Asia IP SME Helpdesk, han organitzat una sessió dirigifa a aquelles empreses catalanes amb potencial per exportar interessades en conèixer nous mercats i en concret, en les oportunitats de negoci que presenta el subcontinent del Sud-Est Asiàtic. En aquesta sessió hem tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà Com poden les institucions catalanes, espanyoles i europees ajudar les nostres empreses a l’hora d’obrir mercat al Sud-Est asiàtic; una àrea en continu creixement.

 • Presentació d'oportunitats a Alemanya

  L'1 de desembre de 2021 TecnoCampus i la Cambra de Comerç de Barcelona han organitzat el Webinar sobre Oportunitats de negoci al mercat Alemany. En aquest webinar gratuït, on presentarem un expert provinent de la Cambra de Comerç de Barcelona, el qual ens ha donat nocions sobre  com fer negocis en el mercat més gran, i primera potència de la Unió Europea. Els temes que s'han tractat han versat sobre les Principals dades de l'Alemanya de segle XXI, i per què el mercat d'Alemanya?; així com els Bundesländer, els sectors que presenten oportunitats, el perfil del consumidor alemany, la idiosincràcia, i les diferents formes d'entrada al Mercat alemany, així com diferents maneres sobre com obtenir bons contactes​ i transmetre confiança​.

 • Presentació d'Oportunitats al Brasil i Catalunya

  El 24 de novembre de 2021, TecnoCampus de la ma d'XPCAT, La Xarxa de Parcs Tecnològics del Brasil (Anprotec) i el parc brasiler Tecnovates, amb qui tenim un conveni d'aterratge empresarial (soft-landing), hem organitzat un webinar gratuït, on s'ha prestat la oportunitat a les empreses de conèixer de la ma de partners locals, les oportunitats que presenta el mercat més gran d’Amèrica Llatina: el Brasil.

 • Oportunitats de negoci a l'Índia

  Aquest 14 d'octubre de 2021 TecnoCampus, la Xarxa Catalana de Parcs Científics i Tecnològics (XPCAT), el Centre Europeu d'Empreses i Tecnologia (EBTC), l'India IP SME Helpdesk i l'EU India Innocenter, han organitzat el webinar que versa sobre oportunitats i reptes per fer negocis a l'Índia i suport que ofereix la UE. La sessió ha presentat les Oportunitats de Negoci a l'Índia, i ha estat gratuïta per a totes les empreses que volen aprendre les claus de com fer negocis a l'Índia. En ella s'hi ha tractat qüestions com el suport empresarial als diàlegs polítics UE-Índia, els convenis d'Associació UE-Índia per a l'energia neta i el clima així com la protecció de la propietat intel·lectual a l'hora de fer negocis a l'Índia.

 • Els crèdits documentaris avançats

  Aquest 6 d’octubre de 2021, TecnoCampus ha presentat amb el seu partner el Banc Sabadell, un nou webinar, sobre els Crèdits documentaris avançats. La sessió pretén ajudar les empreses a trobar solucions per potenciar el seu negoci a través de les exportacions així com les formes d’assegurar el seu cobrament. El TecnoCampus i Banc Sabadell coorganitzen periòdicament, en el marc del programa Internacional i de l’acord signat entre ambdues entitats, diferents sessions per ajudar empresaris i emprenedors del territori a trobar solucions que els ajudin a desenvolupar el seu negoci, adreçades també a estudiants interessats a aprendre més sobre comerç internacional.

 • Networking internacional sector Salut amb Portugal

  El 22 de setembre de 2021, TecnoCampus Health i el nostre partner portugès LISPOLIS han organitzat l'esdeveniment internacional de networking i presentació d'oportunitats a Portugal i Catalunya per a empreses del sector sanitari. Aquest esdeveniment s'ha dut a terme completament online i íntegrament en anglès com a Webinar on hi han participat diferents actors per donar suport a les empreses que busquen oportunitats internacionals, en aquest cas a Portugal amb una presentació d'oportunitats d'aterratge empresarial al Parc Tecnològic LISPOLIS de Lisboa.

 • Presentació del mercat xinès

  El 22 de juny de 2021,  TecnoCampus, XPCAT, l'EU SME Centre, i China-SME Helpdesk, i amb el suport d'ACCIÓ com agents de suport a la internacionalització, hem presentat un webinar sobre com entrar. al mercat xinès. En el present s'ha exposat sobre els diferents canals de venda i models de B2B i B2C, el paper dels agents, distribuïdors, importadors i socis comercials; on trobar llistes d'agents, distribuidors, el paper de les associacions comercials, les associacions industrials, les cambres de comerç, el paper de les fires i quin és el mètode més adequat per acostar-se als socis. També s'ha exposat què fer i que no fer a l'hora d'abordar aquest mercat així com la protecció de la propietat intel·lectual.

 • Presentació del mercat Japonès

  El dijous 3 de juny de 2021, el TecnoCampus, de la ma d’XPCAT i l’EU Japan Center for industrial cooperation, han presentat un Webinar gratuït per aprendre els primers passos sobre com fer negocis al Japó. En aquest esdeveniment, hem pogut aprendre sobre les principals eines per aprendre a exportar a un dels països més potents del continent asiàtic, i una de les potencies mundials més important. De la ma de l'experta en el mercat japnès de l'EU Japan Centre, hem pogut tenir accés a quins son els principals sectors al Japó i quines oportunitats presenten per les empreses catalanes.

 • Linkedin com a eina de posicionament internacional

  De la ma de Gemma Mompart, especialista en Linkedin i Mentora de Marca Personal, el 5 de maig de 2021 hem après com en un món globalitzat, Linkedin pot ajudar les empreses en tant que actua com a eina clau de posicionament internacional que  pot obrir portes a l’hora d’iniciar exportacions i vendes a l'exterior. Linkedin, la xarxa professional per fer negoci més potent del món. S'han tractat les claus per comprendre què és el social selling i com enfocar-lo per tenir èxit, com comunicar amb impacte des de la marca personal i des de la marca corporativa a Linkedin; trobar les persones adequades per construir una xarxa de contactes de qualitat: alguns trucs que potser encara no coneixes. Així com les 3 eines essencials per guanyar visibilitat internacional a Linkedin i com mesurar el teu èxit a Linkedin amb el Social Selling Index (SSI).

 • Presentació d'Oportunitats als Països Baixos i Catalunya

  El 21 d'abril de 2021 TecnoCampus Health i el Parc Tecnològic holandès Brightlands Maastricht Health Campus han organitzat l'acte de presentació d'oportunitats als Països Baixos i Catalunya per a empreses del sector de la salut. L'esdeveniment ha consistit en les presentacions d'ambdós ecosistemes del sector salut, així com diferents institucions catalanes i holandeses. També hem comptat amb la presentació d'una experta en finançament europeu que ha exposat sobre possibilitats de participar en projectes d'H2020 i HE i finalment s'ha dut a terme un pitch empresarial on 3 empreses de salut de cada ecosistema han exposat llurs projectes.

 • El crèdit documentari, com et pot ajudar en l’entorn actual?

  El dia 26 de novembre de 2020, TecnoCampus i el seu partner el Banc Sabadell, hem presentat el Webinar sobre els crèdits documentaris. En aquesta sessió l'objectiu ha estat el d'ajudar als empresaris a trobar solucions per potenciar el seu negoci, tant a través de les exportacions, com també d’altres vies en la situació actual en la que ens trobem. Com ja sabeu, el TecnoCampus i Banc Sabadell coorganitzen periòdicament en el marc del programa Go Global i de l’acord signat entre ambdues entitats,  diferents sessions per ajudar als empresaris i emprenedors del territori, a trobar solucions que ajudin a desenvolupar el seu negoci, així com també estudiants interessats en aprendre més sobre el Comerç Internacional. 

 • Networking Internacional Emprenedors Universitaris, Tecnocampus - Universidad de Concepción

  Aquest 2020, malgrat la pandèmia, el TecnoCampus no atura la seva activitat internacional. el 22 d'octubre de 2020 sha dut a terme un netowrking internacional virutal amb emprenedors universitaris del TecnoCampus i la Universitat de Concepción (Xile). L’objectiu d’aquesta activitat ha estat el de donar visibilitat als programes de suport i possibilitats que ofereix cada institució i ciutat dirigits a emprenedors i que permetin afavorir l’intercanvi d’experiències. A més, aquest esdeveniment s’emmarca en el context de les jornades d’emprenedoria que organitza l’associació empresarial CIDERE BIO-BIO i que ha tingut una gran repercussió mediàtica a la regió de Concepción de Xile donat que és un esdeveniment pioner en el networking internacional emprenedor.

 • Google My Business

  El 25 de febrer de 2020 s’ha organitzat una sessió dirigida a les empreses del TecnoCampus i també de les empreses del territori del Maresme, encara que per extensió també oberta a empreses d’arreu del territori català per tal de presentar-los l’eina de màrqueting Digital Google My Business. Una eina que és bàsica avui en dia per poder aparèixer en qualsevol cerca ràpida a través d’internet. L’esdeveniment es va organitzar de manera presencial donat que va ser amb anterioritat a la pandèmia de covid-19.

 • Reuneix-te amb les oficines exteriors d’ACCIÓ

  El 21 de novembre de 2019 es van realitzar entrevistes amb els directors de les oficines de ACCIÓ de Brussel·les, Londres i Milà. TecnoCampus de la mà d’ACCIÓ va organitza aquestes entrevistes personalitzades amb els experts de mercats internacionals per a les persones que volen saber si poden créixer o introduir-se en aquests mercats. 

 • INCOTERMS 2020, un bon moment per a la revisió i conèixer els principals canvis

  El passat 12 de novembre de 2019 es va exposar el Webinar sobre Incoterms 2020. En aquest es va aprendre qüestions clau com quin és l’Incoterm més adient per al teu producte; i també els més adients en funció del transport i assegurança pactats. TecnoCampus, de la mà del seu partner Banc Sabadell, va organitzar aquesta sessió informativa on va es tractar les novetats relatives als nous Incoterms 2020 que entren en vigor l'1 de gener de 2020.

 • Com afectarà el Brexit a la meva empresa?

  Després de sentir parlar de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, es van crear molts dubtes de què passaria amb moltes empreses. TecnoCampus de la mà de l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d'ACCIÓ, va realitzar el passat 9 d'octubre de 2019 una sessió pràctica i dinàmica que els va ajudar a dissenyar el seu pla de contingència.

 • Mercat de Cuba

  El passat 27 de setembre de 2018 es va presentar el mercat de Cubaque es situa en el punt de mira dels inversors i presenta grans oportunitats de negoci per excel·lència en el sector turístic i d'hoteleria. També hi ha molt bones perspectives per als sectors  del packaging, així com l’agroalimentari i de tecnologia per a l'alimentació, entre d'altres.

 • Mercat Alemany

  El passat 14 de març de 2018, es va dur a terme una sessió sobre com exportar amb èxit al mercat alemany, en la qual hi van participar trenta empreses del parc empresarial i del territori. 

 • Mercat Francès

  El passat 30 de novembre de 2017, es va dur a terme una sessió sobre el mercat francès. Aquest està ple de possibilitats per a les empreses catalanes; en especial, per les que aporten solucions d’alt contingut tecnològic o amb gran valor afegit.

 Programa organitzat per:

  Agents-suport-internacional

 

Reb el suport de: