PROPERES SESSIONS

 

Presentació ajuts ICEX 2024

El proper 17 d'abril, Borja Martín Urcelay, responsable d'emprenedoria d'ICEX, i José Ignacio Pradas, Director d'ICEX Catalunya, ens explicaran amb més detall tots aquests programes així com altres ajuts i serveis d’impuls a la internacionalització. 

Dirigit a:
•    Pimes i/o startups amb vocació al creixement internacional i amb intenció de consolidar la seva presencia en mercats exteriors

17 d'abril

Inscriu-te!

Webinar de networking Catalunya-Colòmbia

Sesión de networking y presentación de ventajas y oportunidades que presenta Colombia y Cataluña.

Dirigido a:

 • Startups interesadas en conocer más el ecosistema innovador de Colombia, y en concreto, del Valle de Cauca
  Empresas que desean abrir mercado en Colombia, buscar socios comerciales o potenciales colaboradores

30 d'abril 2024

Inscriu-te!

Go Global 2024

Vols sortir a l’exterior i no saps com? No tens una estratègia d’internacionalització? Vols augmentar les teves vendes internacionals? Has començat a vendre a través de canals digitals internacionals i vols ampliar les teves vendes digitals?

Inscriu-te en aquest curs per obtenir les eines que necessites per començar a vendre internacionalment i a través dels canals digitals.

Calendari de les sessions

Inscriu-te!

SESSIONS PASSADES

 • Oportunitats de mercat i gestió del Risc de Propietat Intel·lectual a LATAM

  El passat febrer de 2024, vam comptar amb el suport d'ACCIÓ i LATAM IP SME HELPESK, per tal de presentar les oporunitats de negoci d'Amèrica Llàtina i en concret, aspectes clau per aprendre gestionar els riscos de Propietat Intel·lectual (PI) a aquella regió. 

 • Primeros pasos a la exportación

  El presente 31 de mayo las empresas ubicadas en el Parque empresarial de TecnoCampus han tenido la oportunidad de aprender más sobre los primeros pasos hacia la exportación. Ferran Huidobro Casamitjana - International Project Manager de TecnoCampus y experto en Relaciones Internacionales ha presentado ante nuestras empresas algunos aspectos claves del comercio internacional como la elaboración de un PPI, la elección de mercados objetivos o las principales herramientas como Incoterms y créditos documentarios en un contexto de situación geopolítica constantemente cambiante.

 • Presentación del programa ICEX NEXT

  En fecha de 24 de mayo de 2023 TecnoCampus ha organizado una sesión conjunta con ICEX - España Exportación e InversionesDurante la jornada, Borja Martín Ucelay ha presentado el programa de apoyo financiero ICEX NEXT, así como los programas Desafía ante un público formado por startups de base tecnológica. Además el evento ha estado moderado por Ferran Huidobro Casamitjana - International Project Manager de TecnoCampus quien ha presentado el servicio de apoyo empresarial a la internacionalización de TecnoCampus, así como las Misiones empresariales abiertas en la actualidad.

 • INFODAY sobre la Misión empresarial a Florida el 2023

  Este pasado 27 de abril de 2023, TecnoCampus ha presentado ante un publico formado por 30 empresas, un INFODAY sobre el Estado de Florida y la Misión que TecnoCampus organiza para empresas del sector salud hacia este Estado. En esta ocasión hemos contado con Gonzalo Arance de Enterprise Florida, con Elisa Medrano por parte de ACCIÓ-Miami y con Ferran Huidobro Casamitjana - International Project Manager de TecnoCampus, quienes nos han explicado los incentivos y ventajas presentes hoy en día para las empresas españolas en el Estado de Miami. También hemos podido conocer qué beneficios ofrece participar en la Misión empresarial que tendrá lugar en Florida entre los días 27 de noviembre a 1 de diciembre.

 • Oportunitats de Negoci a la Xina 2022

  Aquest 14 de desembre de 2023 ha tingut lloc de manera virtual una sessió sobre les principals claus per entrar al mercat de la segona potencia comercial a nivell mundial: la Xina. En aquesta sessió coorganitzada amb ACCIÓ - Oficina Comercial a Shanghai i amb l'EU SME Centre de Beijing, hem tingut l'oportunitat de conèixer de la ma d'experts els exemples de resiliència del mercat xinès, així com l'afectació de la covid, bones pràctiques, casos d'èxit, així com els principals reptes per les PIMES europees a l'hora d'abordar aquest mercat. Coordinat per Ferran Huidobro Casamitjana, encarregat de Relacions Internacionals del TecnoCampus.

 • Networking Internacional amb Florida

  Aquest 30 de novembre de 2022, TecnoCampus i el seu partner als Estats Units: el Research Park de la Florida Atlantic University (FAU) han celebrat un Networking Internacional dirigit cap el sector salut. En aquest esdeveniment hem tingut l'oportunitat de conèixer els ecosistemes del sector salut presents a Florida i al TecnoCampus, així com coneixer-hi les oportunitats presents, de la ma d'ACCIÓ - Oficina a Miami. Quatre empreses de TecnoCampus i quatre del FAU, han exposat els seus projectes, així com també han gaudit d'una sessió de networking per intercanviar possibilitats de col·laboració.

 • El Sector dels videojocs a Polònia

  Aquest 9 de novembre, TecnoCampus en col·laboració amb el Parc Tecnològic de Cracòvia KPT, i l'Oficina d'ACCIÓ a Polònia, han organitzat un Webinar per presentar el sector dels videojocs, com a exemple de resiliència. La indústria de desenvolupament de videojocs ha viscut un boom arran de la pandèmia de covid-19. Països com Polònia, s'han posiocionat com a líders clars en aquest sector dins d'Europa. l'Àrea Metropolitana de Barcelona també compta amb una indústria molt potent de desenvolupament de videojocs. En aquesta sessió hem pogut conèixer les oportunitats en ambdós sistems. Coordinat per Ferran Huidobro Casamitjana - International Project Manager del TecnoCampus.

 • Setmana de la Internacionalització 2022 ACCIÓ

  Aquest 19 d’octubre de 2022 ha tingut lloc al World Trade Center Barcelon la jornada central de la setmana de la internacionalització d'ACCIÓ. El taulell de joc del comerç internacional s’ha capgirat; i per comprendre els nous reptes ACCIÓ ha organitzat enguany una cita ineludible per a totes les empreses exportadores amb ponènciestaules rodonesentrevistes i networking. TecnoCampus ha tingut stand propi al Marketplace: fira de la internacionalització. A banda, per seguir explorant noves oportunitats de negoci, durant tota la setmana s'han dut a terme desenes de sessions presencials i on-line organitzades pels Agents de Suport a la Internacionalització a més d’entrevistes individuals. Per part de TecnoCampus, Yolanda Fernandez (responsable de creixement empresarial) i Ferran Huidobro Casamitjana (responsable del projecte internacional) han participat amb un stand per atendre empreses interessades en internacionalitzar-se.

 • Presentació d'Oportunitats de Negoci a l'Índia

  Aquest passat 17 d'octubre de 2022, Les nostres empreses han tingut l'oportunitat de conèixer més sobre les oportunitats que presenta un mercat emergent com és la Índia. Amb 1.380 milions d'habitants, Aquest gegant asiàtic és un dels mercats més gran sdel món, i el seu PIB de 1,69 bilions d'euros, la posiciona com una de les economies emergents més potents del món. El seu ràpid creixement en els darrers anys, ha fet que hi hagi molts sectors que actualment presentin oportunitats per les empreses europees. Aprofita aquesta oportunitat per descobrir quins son els sectors que actualment estan en auge i son atractius per la teva empresa per entrar en aquest immens mercat.

   

 • Marketplace - Com vendre a Amazon

  Aquest darrer 6 d'octubre de 2022, les empreses del Maresme han pogut gaudir de l'oportunitat de conèixer més sobre com vendre a Amazon. Amb més de 197 milions de consumidors cada mes, Amazon s’ha convertit en una de les principals plataformes per les empreses de venda a nivell mundial gràcies a la visibilitat i solucions logístiques que proporciona a les empreses. Al llarg de la presentació que ha tingut de manera presencial a TecnoCampus, s'han explicat les principals claus sobre com vendre en el que ja és el Marketplace més gran a nivell global.

 • Riscos Internacionals i com cobrir-los

  Aquest darrer 20 de juliol de 2022 TecnoCampus de la ma del seu partner el Banc Sabadell, ha presentat el Webinar sobre riscos internacionals i com cobrir-los. En aquesta sessió hem abordat el problema que sovint, prendre la decisió de començar a exportar, implica riscos per a la nostra empresa. Hem pogut detectar quins son aquests riscos i com puc superar-los, en una sessió online davant un nombrós públic compost per empreses del Maresme principalment i d'arreu del teixit empresarial del territori.

   

 • Lean Management per Exportar millor

  El dia 13 de juliol de 2022 TecnoCampus amb Col·laboració amb l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d'Acció, hem organitzat un webinar per tal de resoldre consultes tècniques de les empreses sobre el seu procés exportador. En ell hem après els aspectes clau per internacionalitzar-se i esdevenir més eficient a l’hora d’exportar. En aquest sentit hem presentat eines i serveis a l'abast de les empreses per exportar i accedir a nous mercats; sobretot les hem apropat  a una nova metodologia, el Lean Management, per optimitzar el procés exportador i tot un ventall d’eines i serveis claus per a definir l'estratègia d’internacionalització i fer créixer el negoci al món.

 • Venda Digital Internacional

  Els dies 20 i 28 de juny, de 2022 ha tingut lloc l'itinerari 2 del programa Go Global sobre com començar a vendre digitalment a l’exterior. En aquest servei, hem orientat i et preparat diverses empreses del Maresme per començar a exportar a través d’internet. Els objectius de la sessió han estat els d'acompanyar les empreses i donar-los suport en la definició de la planificació estratègica digital internacional; Proporcionar una guia per a iniciar el procés d’exportació digital internacional i preparar l’empresa per accedir a recursos i ajuts per a la internacionalització.

 • Principals Barreres a la Internacionalització

  El 25 de maig de 2022 s'ha dut a terme una sessió en col·laboració amb l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d’ACCIÓ que ha consistit en un Webinar on les empreses han tingut l'oportunitat d'aprendre quines son les principals barreres a la internacionalització, i com superar-les, en un context on els negocis a l’exterior sovint presenten dubtes i barreres, tant en origen com en destí, que poden posar en risc el creixement internacional de les empreses. .

 • Iniciació a l'Exportació

  Entre els dies 19 i 24 de maig de 2022, TecnoCampus ha acompanyat diferents empreses del Maresme amb intencions de sortir a l’exterior i augmentar les teves vendes internacionals. A través de dues sessions de 4 hores cada sessió, hem ofert el servei iniciació a l’exportació on hem orientat i preparat per sortir amb més probabilitats d’èxit. En aquestes sessions s'ha acompanyat i donat suport en l’elaboració de la planificació estratègica internacional; s'ha proporcionat una guia per a iniciar el procés de sortida a un mercat internacional; i també s'ha preparat les empreses per accedir a recursos i ajuts per a la internacionalització.

 • Networking Internacional amb Mèxic

  Aquest 24 de març de 2022 TecnoCampus, el Parc Tecnològic TEC de Monterrey i XPCAT. hem organitzat  una sessió dirigida a aquelles empreses interessades en el mercat mexicà. Aquest esdeveniment ajudarà a comprendre quins són els principals actors a cada mercat, així com consells sobre com abordar correctament aquests mercats. D'altra banda, comptarem amb un expert en Propietat Industrial de l'IP SME Helpdesk Centre de la Unió Europea i a més allotjarem un pitch empresarial on 6 empreses (3 procedents de cada país) exposaran els seus projectes, acompanyades del coordinador de relacions internacionals: Ferran Huidobro Casamitjana.

 • Webinar sobre mitjans de pagament

  Aquest passat 27 de gener de 2022 el TecnoCampus ha organitzat de la ma del seu partner el Banc Sabadell, una sessió virtual per tal de presentar davant més d'una cinquantena d'empreses del territori, l'eina per exportar que és els mitjans de pagament internacional. Cada any TecnoCampus i Banc Sabadell organitzen sessions conjuntament per donar a les empreses formació en internacionalització.

 • Presentació d'Oportunitats al Sud Est asiàtic i al Vietnam

  El 15 de desembre de 2021, TecnoCampus, l'oficina d'ACCIÓ al Vietnam, l’Institut Espanyol d’Exportacions (ICEX), La Cambra de Comerç Espanyola al Vietnam i el South-East Asia IP SME Helpdesk, han organitzat una sessió dirigida a aquelles empreses espanyoles amb potencial per exportar interessades en conèixer nous mercats i en concret, en les oportunitats de negoci que presenta el subcontinent del Sud-Est Asiàtic. En aquesta sessió hem tingut l'oportunitat de conèixer de primera mà com poden les institucions espanyoles i europees ajudar les nostres empreses a l’hora d’obrir mercat al Sud-Est asiàtic; una àrea en continu creixement.

 • Presentació d'oportunitats a Alemanya

  L'1 de desembre de 2021 TecnoCampus i la Cambra de Comerç de Barcelona han organitzat el Webinar sobre Oportunitats de negoci al mercat Alemany. En aquest webinar gratuït, on presentarem un expert provinent de la Cambra de Comerç de Barcelona, el qual ens ha donat nocions sobre  com fer negocis en el mercat més gran, i primera potència de la Unió Europea. Els temes que s'han tractat han versat sobre les Principals dades de l'Alemanya de segle XXI, i per què el mercat d'Alemanya?; així com els Bundesländer, els sectors que presenten oportunitats, el perfil del consumidor alemany, la idiosincràcia, i les diferents formes d'entrada al Mercat alemany, així com diferents maneres sobre com obtenir bons contactes​ i transmetre confiança​.

 • Presentació d'Oportunitats al Brasil i Espanya

  El 24 de novembre de 2021, TecnoCampus de la ma d'XPCAT, La Xarxa de Parcs Tecnològics del Brasil (Anprotec) i el parc brasiler Tecnovates, amb qui tenim un conveni d'aterratge empresarial (soft-landing), hem organitzat un webinar gratuït, on s'ha prestat la oportunitat a les empreses de conèixer de la ma de partners locals, les oportunitats que presenta el mercat més gran d’Amèrica Llatina: el Brasil.

 • Peresentació del mercat indi

  Aquest 14 d'octubre de 2021 TecnoCampus, XPCAT, el Centre Europeu d'Empreses i Tecnologia (EBTC), l'India IP SME Helpdesk i l'EU India Innocenter, han organitzat el webinar que versa sobre oportunitats i reptes per fer negocis a l'Índia i suport que ofereix la UE. La sessió ha presentat les Oportunitats de Negoci a l'Índia, i ha estat gratuïta per a totes les empreses que volen aprendre les claus de com fer negocis a l'Índia. En ella s'hi ha tractat qüestions com el suport empresarial als diàlegs polítics UE-Índia, els convenis d'Associació UE-Índia per a l'energia neta i el clima així com la protecció de la propietat intel·lectual a l'hora de fer negocis a l'Índia.

 • Els crèdits documentaris avançats

  Aquest 6 d’octubre de 2021, TecnoCampus ha presentat amb el seu partner el Banc Sabadell, un nou webinar, sobre els Crèdits documentaris avançats. La sessió pretén ajudar les empreses a trobar solucions per potenciar el seu negoci a través de les exportacions així com les formes d’assegurar el seu cobrament. El TecnoCampus i Banc Sabadell coorganitzen periòdicament, en el marc del programa Internacional i de l’acord signat entre ambdues entitats, diferents sessions per ajudar empresaris i emprenedors del territori a trobar solucions que els ajudin a desenvolupar el seu negoci, adreçades també a estudiants interessats a aprendre més sobre comerç internacional.

 • Networking internacional sector Salut amb Portugal

  El 22 de setembre de 2021, TecnoCampus Health i el nostre partner portugès LISPOLIS han organitzat l'esdeveniment internacional de networking i presentació d'oportunitats a Portugal per a empreses del sector sanitari. Aquest esdeveniment s'ha dut a terme completament online i íntegrament en anglès com a Webinar on hi han participat diferents actors per donar suport a les empreses que busquen oportunitats internacionals, en aquest cas a Portugal amb una presentació d'oportunitats d'aterratge empresarial al Parc Tecnològic LISPOLIS de Lisboa. Coordinat per Ferran Huidobro Casamitjana, cap del projecte d'internacionalització d'empresa.

 • Presentació del mercat xinès

  El 22 de juny de 2021,  TecnoCampus, XPCAT, l'EU SME Centre, i China-SME Helpdesk, i amb el suport d'ACCIÓ com agents de suport a la internacionalització, hem presentat un webinar sobre com entrar. al mercat xinès. En el present s'ha exposat sobre els diferents canals de venda i models de B2B i B2C, el paper dels agents, distribuïdors, importadors i socis comercials; on trobar llistes d'agents, distribuidors, el paper de les associacions comercials, les associacions industrials, les cambres de comerç, el paper de les fires i quin és el mètode més adequat per acostar-se als socis. També s'ha exposat què fer i que no fer a l'hora d'abordar aquest mercat així com la protecció de la propietat intel·lectual.

 • Presentació del mercat Japonès

  El dijous 3 de juny de 2021, el TecnoCampus, de la ma d’XPCAT i l’EU Japan Center for industrial cooperation, han presentat un Webinar gratuït per aprendre els primers passos sobre com fer negocis al Japó. En aquest esdeveniment, hem pogut aprendre sobre les principals eines per aprendre a exportar a un dels països més potents del continent asiàtic, i una de les potencies mundials més important. De la ma de l'experta en el mercat japnès de l'EU Japan Centre, hem pogut tenir accés a quins son els principals sectors al Japó i quines oportunitats presenten per les empreses del territori.

 • Linkedin com a eina de posicionament internacional

  De la ma de Gemma Mompart, especialista en Linkedin i Mentora de Marca Personal, el 5 de maig de 2021 hem après com en un món globalitzat, Linkedin pot ajudar les empreses en tant que actua com a eina clau de posicionament internacional que  pot obrir portes a l’hora d’iniciar exportacions i vendes a l'exterior. Linkedin, la xarxa professional per fer negoci més potent del món. S'han tractat les claus per comprendre què és el social selling i com enfocar-lo per tenir èxit, com comunicar amb impacte des de la marca personal i des de la marca corporativa a Linkedin; trobar les persones adequades per construir una xarxa de contactes de qualitat: alguns trucs que potser encara no coneixes. Així com les 3 eines essencials per guanyar visibilitat internacional a Linkedin i com mesurar el teu èxit a Linkedin amb el Social Selling Index (SSI).

 • Presentació d'Oportunitats del Sector salut als Països Baixos

  El 21 d'abril de 2021 TecnoCampus Health i el Parc Tecnològic holandès Brightlands Maastricht Health Campus han organitzat l'acte de presentació d'oportunitats als Països Baixos per a empreses del sector de la salut. L'esdeveniment ha consistit en les presentacions d'ambdós ecosistemes del sector salut, així com diferents institucions provinents d'ambdós països. També hem comptat amb la presentació d'una experta en finançament europeu, Arantza Giner que ha exposat sobre possibilitats de participar en projectes d'H2020 i HE i finalment s'ha dut a terme un pitch empresarial on 3 empreses de salut de cada ecosistema han exposat llurs projectes; sota la coordinació de Ferran Huidobro Casamitjana: International Project Manager del TecnoCampus.

 • El crèdit documentari, com et pot ajudar en l’entorn actual?

  El dia 26 de novembre de 2020, TecnoCampus i el seu partner el Banc Sabadell, hem presentat el Webinar sobre els crèdits documentaris. En aquesta sessió l'objectiu ha estat el d'ajudar als empresaris a trobar solucions per potenciar el seu negoci, tant a través de les exportacions, com també d’altres vies en la situació actual en la que ens trobem. Com ja sabeu, el TecnoCampus i Banc Sabadell coorganitzen periòdicament en el marc del programa Go Global i de l’acord signat entre ambdues entitats,  diferents sessions per ajudar als empresaris i emprenedors del territori, a trobar solucions que ajudin a desenvolupar el seu negoci, així com també estudiants interessats en aprendre més sobre el Comerç Internacional. 

 • Networking Internacional Emprenedors Universitaris amb Xile

  Aquest 2020, malgrat la pandèmia, el TecnoCampus no atura la seva activitat internacional. el 22 d'octubre de 2020 sha dut a terme un netowrking internacional virutal amb emprenedors universitaris del TecnoCampus i la Universitat de Concepción (Xile). Aquest esdeveniment s’emmarca en el context de les jornades d’emprenedoria que organitza l’associació empresarial CIDERE BIO-BIO i que ha tingut una gran repercussió mediàtica al país, per ser un esdeveniment pioner en el networking internacional emprenedor. Els experts de TecnoCampus han pogut donar feedback als projectes emprenedors locals i xilens en els següents camps: emprenedoria: Antònia González; finançament: Yolanda Fernández; internacionalització: Ferran Huidobro Casamitjana.

 • Google My Business

  El 25 de febrer de 2020 s’ha organitzat una sessió dirigida a les empreses del TecnoCampus i també de les empreses del territori del Maresme, encara que per extensió també oberta a empreses d’arreu del territori per tal de presentar-los l’eina de màrqueting Digital Google My Business. Una eina que és bàsica avui en dia per poder aparèixer en qualsevol cerca ràpida a través d’internet. L’esdeveniment es va organitzar de manera presencial donat que va ser amb anterioritat a la pandèmia de covid-19.

 • Reuneix-te amb les oficines exteriors d’ACCIÓ

  El 21 de novembre de 2019 es van realitzar entrevistes amb els directors de les oficines de ACCIÓ de Brussel·les, Londres i Milà. TecnoCampus de la mà d’ACCIÓ va organitza aquestes entrevistes personalitzades amb els experts de mercats internacionals per a les persones que volen saber si poden créixer o introduir-se en aquests mercats. 

 • INCOTERMS 2020, un bon moment per a la revisió i conèixer els principals canvis

  El passat 12 de novembre de 2019 es va exposar el Webinar sobre Incoterms 2020. En aquest es va aprendre qüestions clau com quin és l’Incoterm més adient per al teu producte; i també els més adients en funció del transport i assegurança pactats. TecnoCampus, de la mà del seu partner Banc Sabadell, va organitzar aquesta sessió informativa on va es tractar les novetats relatives als nous Incoterms 2020 que entren en vigor l'1 de gener de 2020.

 • Com afectarà el Brexit a la meva empresa?

  Després de sentir parlar de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, es van crear molts dubtes de què passaria amb moltes empreses. TecnoCampus de la mà de l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització d'ACCIÓ, va realitzar el passat 9 d'octubre de 2019 una sessió pràctica i dinàmica que els va ajudar a dissenyar el seu pla de contingència.

 • Mercat de Cuba

  El passat 27 de setembre de 2018 es va presentar el mercat de Cubaque es situa en el punt de mira dels inversors i presenta grans oportunitats de negoci per excel·lència en el sector turístic i d'hoteleria. També hi ha molt bones perspectives per als sectors  del packaging, així com l’agroalimentari i de tecnologia per a l'alimentació, entre d'altres.

 • Mercat Alemany

  El passat 14 de març de 2018, es va dur a terme una sessió sobre com exportar amb èxit al mercat alemany, en la qual hi van participar trenta empreses del parc empresarial i del territori. 

 • Mercat Francès

  El passat 30 de novembre de 2017, es va dur a terme una sessió sobre el mercat francès. Aquest està ple de possibilitats per a les empreses del territori; en especial, per les que aporten solucions d’alt contingut tecnològic o amb gran valor afegit.

 Programa organitzat per:

  

 

Rep el suport de: