El grup AFIRS consta de diferents investigadors de l'àmbit de la salut i rendiment esportiu que aborden l'estudi de les Ciències de l'Esport des de diferents perspectives, tant biològiques com comportamentals i socials.

Línies de recerca:

  • Exercici i activitat física com a solució de problemes de salut associats a diferents poblacions. Aquesta línia d'investigació planteja aplicar mètodes i mitjans propis de les Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport com a forma de prevenció i millora dels símptomes que pateixen les persones afectades per patologies agudes o cròniques que comporten associats problemes o lesions de diferent índole. En concret, es pretén realitzar un canvi d'enfocament des d'un tractament centrat en aspectes farmacològics i pal·liatius, cap a un enfocament basat en la prevenció i rehabilitació a través de l'exercici i l'activitat física i l'objectiu prioritari sigui incidir de forma positiva en la salut i la qualitat de vida d'aquestes persones
  • Estrès oxidatiu cel·lular en plasma i teixits del cos baix diverses condicions ambientals. L'objectiu d'aquesta línia de recerca és analitzar l'estrès oxidatiu que es produeix a nivell cel·lular en el plasma sanguini i teixits, en ser sotmesos a diferents condicions ambientals com la hipòxia, hipotèrmia, la calor, etc.
  • Promoció i difusió d'activitat física per a la salut. Aquesta línia d'investigació pretén promoure i estudiar hàbits i estils de vida saludables a través de l'activitat física i l'alimentació. Les estratègies per combatre el sedentarisme poden comprendre diferents fases d'intervenció basades en el màrqueting social i en la prescripció d'activitat física per a la salut. Aquesta línia d'investigació planteja l'estudi d'aquestes estratègies per determinar quins poden tenir una major eficàcia tenint en compte les característiques de la població sobre la qual s'intervé. De la mateixa manera, àrees com la valoració de la composició corporal, valoració nutricional, o monitorització de l'estat d'hidratació, són aplicables per presentar a la societat propostes que ajudin a millorar la vida de les persones, tot això de manera independent a l'edat , el sexe, o el nivell d'activitat física precedent.
  • Nutrició i ajudes ergogèniques en el rendiment esportiu. L'objectiu d'aquesta línia de recerca és avaluar les respostes i adaptacions fisiològiques i biomecàniques que produeix la combinació de diferents pautes nutricionals i ajudes ergogèniques amb el procés d'entrenament i de recuperació dels esportistes.