Tens algun dubte?
Contacta amb nosaltres a través de l'Instagram @viucampusaludable o envia'ns un correu!
Que estàs buscant?
Tenir una vida saludable influeix directament en el benestar, l'equilibri personal i la qualitat de vida de les persones. Aconseguir-ho depèn en bona part de les eleccions que fem en el nostre dia a dia i l'estil de vida i els hàbits diaris que realitzem.
Segons la O.M.S. “ la salut és un estat de complet benestar físic, mental, i social, i no solament l´ absència de malalties. “
Segons l'Organització de Mundial de la Salut (OMS), integrar les perspectives de gènere en la salut pública significa tenir en compte les diferents necessitats de la dona i de l'home en totes les fases del desenvolupament de polítiques i programes. L'objectiu fonamental és aconseguir la igualtat de gènere.
La incorporació d'una perspectiva de gènere també a la Universitat implica reconèixer la influència dels factors socials, culturals i biològics en el disseny, planificació i avaluació de les accions saludables dirigides a tota la comunitat universitària. La identificació de les diferències entre l'home i la dona és fonamental per formular i abordar estratègies de promoció de la salut i prevenció més eficaces.
Campus Saludable i Sostenible i la Unitat d'Igualtat s'uneixen per organitzar esdeveniments comuns per la comunitat universitària amb l'objectiu d'assegurar una bona salut des de la perspectiva de gènere.
Primer Cicle de Conferències de Salut i Gènere del TecnoCampus: salut i gènere X tothom.
TecnoCampus, a través de Campus Saludable i Sostenible i la Unitat d'Igualtat promociona i dóna visibilitat la perspectiva de gènere en la salut. El tret de sortida d’aquesta línia estratègica d’actuació serà el "Primer Cicle de Conferències de Salut i Gènere: salut i gènere X tothom" que tindrà lloc de manera telemàtica via Zoom del 23 de febrer al 10 de març de 2021.
L’acte es durà a terme a través de 4 ponències dirigides a la comunitat universitària del TecnoCampus i la població de Mataró, amb el següent ordre:
Conferència I. Salut i perspectiva de gènere: biaixos en salut i gènere.
Les ciències de la salut, com moltes altres ciències, són androcèntriques en els seus inicis, i les dones han estat invisibles, en aspectes biològics, psicològics, socials i mediambientals. És necessària la construcció d’una Ciència de la Diferència, per introduir la Perspectiva de gènere en la docència i l'assistència sanitària.
Conferència II. Sexualitat i relacions afectives: sexe segur, empoderament, conductes sexuals de risc, alcohol i sexe.
Taller on es parlarà de sexualitat, però sobretot de l'afectivitat i com ens han ensenyat a viure-la, i tenir eines per trencar els mites que hi ha al voltant.
Conferència III. Sexualitat madura.
Ponència I. Sexualitat madura: sexe i vida.
La sexualitat és una dimensió fonamental de l'ésser humà, on s'intercanvia i combina substrat neuroendocrí amb el psicològic i la biografia dels individus. Es manifesta de manera diferent segons les etapes vitals, malgrat tot es continua considerant que la sexualitat a la infantesa no existeix, la sexualitat a l'adolescència és explosiva i a l'edat madura inexistent, afortunadament les coses estan canviant i cada vegada està més interioritzat que la sexualitat a l'edat madura pot ser una sexualitat plena i molt satisfactòria.
Ponència II. Gaudir la sexualitat després de la menopausa/andropausa és possible!.
Hi ha sexualitat més enllà de la menopausa? És normal perdre el desig sexual? En aquesta xerrada, observarem per quins cicles vitals transitem, tant dones com homes, i com afecten en la nostra sexualitat. Ens centrarem, en la sexualitat a partir del climateri, de com la vivim i què podem fer per tal de reactivar el nostre desig.
Conferència IV. Carrera professional, Salut i Fertilitat.
Ponència I. Importància de la maternitat i paternitat en la Planificació de vida.
En la conferència “Maternitat i paternitat en la planificació de la vida” recorrerem una línia del temps imaginària on convidem a la reflexió sobre l’impacte que la maternitat i la paternitat tenen a la vida professional de les persones.
Ponència II. Abordatges de la Fertilitat en el segle XXI.
Es realitzarà una mirada integral de la fertilitat femenina i masculina. Aprofundint en la importància de l'autoconeixement de la nostra salut hormonal i reproductiva futura.
Contacta amb nosaltres a través de l'Instagram @viucampusaludable o envia'ns un correu!