• Nom: Simultaneïtat d'estudis en Disseny i Producció de Videojocs i Mitjans Audiovisuals
 • Temps: 5 anys
 • Càrrec: 346 ECTS
 • Modalitat: Presencial
 • Impartit per: L'Escola Superior Politècnica
 • Titulació: Universitat Pompeu Fabra
 • Preu: Consulta el cost i el finançament dels estudis en el següent enllaç (Preus i finançament)
 • Accés: Consulta les vies d'accés i com formalitzar la preinscripció universitària (Accés)
 • Idiomes: català, castellà i anglès

El Grau en Mitjans Audiovisuals i el Grau en Disseny i Producció de Videojocs comparteixen algunes assignatures com projectes, publicitat o màrqueting i empresa. Dels 240 ECTS de que consten els plans d’estudis de cadascuna de les dues titulacions, un mínim de 92 ECTS són compartits. La doble titulació es pot cursar sense un gran sobreesforç per part de l’alumne en 5 anys a plena dedicació.

La demanda cada vegada més gran d’un perfil professional polivalent amb coneixements de programació, interacció i disseny de videojocs i al mateix temps amb capacitat per a crear i dissenyar els seus propis productes audiovisuals i mediàtics deixen entreveure que els estudiants d’aquesta doble titulació tindrian una inserció laboral rapida i sol·licitada.

L'estudiant de la doble titulació cursaria un total de 346 ECTS en 5 cursos, dels quals 306 ECTS corresponen a matèries bàsiques i obligatòries i 40 ECTS en el Treball Final de Grau.

Així, doncs, en el present document es presenta la proposta de programa d’estudis per a un doble Grau en Mitjans Audiovisuals i Disseny i Producció de Videojocs a partir de les assignatures que conformen un i altre Pla d’Estudis, indicant, així mateix, els objectius i competències per a les dues titulacions. Al final del present document s’incorporen els quadres d’equivalències aplicats entre els Plans d’Estudis de les titulacions d’origen per tal de comprovar que totes les assignatures d’una i altra titulació seran cursades pels estudiants que optin per la simultaneïtat d’estudis

"Vaig escollir el TecnoCampus perquè el Grau en Videojocs és el més multidisciplinari del mercat" Francesc Loyo, estudiant del TecnoCampus

Per què estudiar aquesta simultaneïtat?

 • 1
  La indústria, al teu costat

  Pla d'estudis elaborat per experts acadèmics i professionals del sector, que ajusten els temaris a l'evolució de la indústria dels videojocs i el sector audiovisual.

 • 2
  Learning by Doing

  Les pràctiques professionals i l'orientació pràctica en el desenvolupament de jocs i aplicacions i projectes audiovisuals és, des del primer curs, la nostra estratègia formativa.

 • 3
  Portafoli

  Cada estudiant desenvolupa al llarg de la carrera projectes desenvolupats que són la seva carta de presentació professional, juntament amb el currículum, per accedir a ofertes de feina.

 • 4
  Perfil professionalitzador

  L'enfoc dels estudis al TecnoCampus és professionalitzador, i per aquest motiu moltes assignatures combinen teoria i pràctica.

 • 5
  Internacionalització. Estudis i pràctiques internacionals

  Convenis d'estudis i pràctiques a diferents països d'arreu del món. En la nostra aposta per la internacionalització, tenim convenis amb 105 universitats de 34 països perquè puguis viure l'experiència d'estudiar o fer pràctiques a l'estranger.

T'agradaria rebre més informació d'aquest programa?

Sol·licita més informació

L’Escola Superior Politècnica Tecnocampus (ESUPT), adscrita a la UPF, imparteix el Grau en Electrònica Industrial i Automàtica, el Grau en Enginyeria Mecànica, el Grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació, el Grau en Mitjans Audiovisuals i el Grau en Disseny i Producció de Videojocs.

L’orientació professionalitzadora del TecnoCampus, on el centre universitari comparteix espai i sinergies amb un parc  tecnològic i empresarial, es complementa amb la seva adscripció a una universitat referent com és la Universitat Pompeu Fabra.

El seu àmbit de coneixement incorpora les tecnologies audiovisuals, industrials, de la informació i la comunicació, del màrqueting i les comunitats digitals, fidel a una vocació de servei al progrés econòmic, tecnològic i científic del seu entorn.

Dins els perfils professionals dels graduats en Mitjans Audivisuals es poden destacar tres grans camps:

 • Perfil professional d’imatge

 • Perfil professional en so

 • Perfil professional en multimèdia

I dins dels perfils professionals dels graduats en Disseny i Producció de Videojocs es tracen quatre grans línies:

 • Perfil professional dissenyador i creador de videojocs

 • Perfil professional programador i desenvolupador de programari

 • Perfil professional artístic i modelador de videojocs

 • Perfil professional de gestió d’un projecte de videojocs

Les sortides professionals en l’àmbit dels videojocs són diverses, doncs, des de la part més artística a la més tecnològica de programació, més pròpies d’informàtics o auditors de la qualitat dels jocs. Algunes possibilitats són: Analista; Programació; Dissenyador/a i desenvolupador/a de programari de disseny; Producció, disseny, modelatge i animació en 2D i 3D; Guionista de jocs; Auditor/a de la qualitat del joc; Consultoria tecnològica; Operador/a de xarxa i comunicacions, Dissenyador/a de sistemes hàptics; Dissenyador/a de sistemes de realitat augmentada; Dissenyador de simuladors, etc.

La indústria dels videojocs està experimentant un gran creixement a nivell global i a nivell de Catalunya. En aquest sector, es preveu un augment de la demanda de professionals ben preparats. En el mateix Tecnocampus s’ubiquen una gran quantitat d’empreses dedicades a les aplicacions i els videojocs, als audiovisuals, o bé, a les dues vessants.

Alhora, cada vegada més els projectes d’audiovisuals requereixen equips pluridisciplinars que integrin professionals de diferents àmbits i que siguin capaços d’interactuar entre ells. En aquest sentit, la proposta formativa de doble titulació en Mitjans Audiovisuals i Disseny i Producció de Videojocs aporta una combinació potent i versatilitat de cara a la integració dins un equip de treball.

SESSIONS D'ACOLLIDA

Uns dies abans de l'inici de curs s'organitzen unes sessions de benvinguda per als estudiants de nou accés. Aquestes jornades són útils per conèixer el/la coordinador/a del grau, el pla d'estudis, els serveis campus (Gestió Acadèmica, Biblioteca, UACU, Carreres Professionals i Relacions Internacionals) i per fer un recorregut per les instal·lacions amb la finalitat de conèixer els diferents espais on es cursaran els estudis iniciats. També s’ organitzen cursos d’anivellament i seminaris.