Dia Mundial de l'Alimentació 2016

El 16 d’octubre és el dia mundial de l’alimentació, promogut per l'Organització de les Nacions Unides per la Alimentació i la Agricultura (FAO).  El seu objectiu és alliberar a la humanitat de la fam i la malnutrició i gestionar de manera eficaç el sistema alimentari mundial.  Tots els seus actes promouen la conscienciació i les iniciatives a nivell mundial a favor de les víctimes de la fam i recorden la necessitat de garantir seguretat alimentaria i dietes nutritives per tots.

Com ho celebrem al TecnoCampus?

Al Tecnocampus vam celebrar-ho organitzant diferentes activitats: enquestes d'alimentació saludables, entrega de pomes saludables, recomanacions,  consells i mites sobre una alimentació variada i equilibrada, "l'experiment del sucre" en el que oferiem recomanacions sobre la quantitat del sucre a les begudes refrescants. A més a més es va participar oferint la xerrada "Prescripció d'Activitat Física quan hi ha problemes de salut" dins les Jornades de Salut i Alimentació celebrades a Mataró.

Dia Mundial de l'Alimentació

Dia Mundial de la Salut 2016

El Dia mundial de la salut, se celebra des de 1950 cada 7 d'abril, dia que es commemora la creació de l'OMS (Organització Mundial de la Salut) el 1948.

L'objectiu és fer una crida a l'atenció de la gent en un tema de gran importància mundial sobre la salut. Cada any s'escull un tema de salut específic amb la finalitat de destacar una àrea prioritària de l'OMS. Aquest any 2016, el tema escollit va ser la Diabetis.

Dia Mundial de l'Activitat Física 2016

Un any més, el dia 6 d’abril de 2016 se celebrarà a tot el món el Dia mundial de l’activitat física. Des del  Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES), s’impulsa la celebració d’aquesta diada a Catalunya recolzant la realització d’activitats de promoció de l’activitat física entre els dies 6 i 30 d’abril, tot difonent el missatge: “Acumuleu 30 minuts d’activitat física cada dia”.

El Dia Mundial de l’Activitat Física es va començar a celebrar el 6 d’abril de 2002 a Sâo Paulo (Brasil), implusada per Agita Mundo (xarxa mundial per a la promoció de l’activitat física).

L’eslògan d’enguany és “Infant actiu = Adult saludable”  i el repte 2016 és aconseguir realitzar una duració total d’esdeveniments actius que equivalgui a que tots els catalans facin 30 minuts d’activitat física al voltant del DMAF.

Com ho celebrem al Tecnocampus?

Al Tecnocampus vam celebrar-ho organitzant un matí actiu amb una classe d'spinning, una classe de zumba, 3x3 bàsquet, els castellers i una gimcana saludables.

Recursos Saludables

Pla d'activitat física i esport de Mataró

Accedir

32 itineraris urbans per Mataró

Accedir

Caminades de Catalunya 2016

Accedir

Esports a Mataró

Accedir