Direcció i coordinació

english version

Manuel Vicente Garnacho Castaño: Director acadèmic del màster universitari en Entrenament Personal i Readaptació Fisicoesportiva. Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE). Doctor en CAFE (Fisiologia de l’Exercici) per la Universitat de Valladolid. Diploma d’Estudis Avançats corresponent al doctorat d’Alt Rendiment per la Universitat de Castella – La Manxa (UCLM). Màster universitari en Fisiologia Integrativa  per la Universitat de Barcelona (UB). Màster en Alt Rendiment Esportiu per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM) i el Comitè Olímpic Espanyol (COE). Expert en Nutrició Esportiva, per la Universitat de Cadis (UCA). Actualment és professor titular exercint en el grau en CAFE i el grau en Fisioteràpia, i responsable del Laboratori d’Activitat Física, Rendiment i Salut (LARS) de la ESCST-UPF. És professor col·laborador del màster en Fisiologia Integrativa (UB), màster universitari en Alimentació en l’Activitat Física i en l’Esport a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i postgrau en Nutrició Esportiva a la Universitat de Lleida (UdL). Ha estat professor durant vuit anys i cap d’estudis durant set anys del Departament en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la Universitat Alfonso X el Sabio de Madrid. Des del 2016 és coordinador del Grup d’Investigació AFIRS, reconegut per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya. Ha estat IP de sis projectes finançats i ha participat en altres sis com a investigador col·laborador. Coautor de més de trenta publicacions (26Journal Citation Reports) en revistes indexades i capítols de llibres. Acreditat per l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA). Té un sexenni d’investigació reconegut. Revisor científic de múltiples revistes, Journal Citation Reports i Scimago Journal Rank. Ha estat entrenador de bàsquet de les lligues LEB i EBA. 

Noemí Serra Payá: Coordinadora acadèmica del màster universitari en Entrenament Personal i Readaptació Fisicoesportiva. Llicenciada en CAFE a la Universitat d’Alcalà (UAH). Doctora en Activitat Física i Salut per la INEFC-UdL. Màster universitari en Activitat Física i Esport a la INEFC-UB. Màster universitari en Direcció d’Empreses de l’Esport a la UB. Entrenadora personal a la AEF i entrenadora nacional de musculació i fisicoculturisme a l’Escola Nacional d’Entrenadors de Culturisme, Musculació i Fitness (ENECMF). Entrenadora de pilates a l’ENECMF. Actualment és coordinadora acadèmica del grau en CAFE, professora del grau en Fisioteràpia i del grau en CAFE a la ESCST-UPF. Professora col·laboradora del postgrau en Nutrició Esportiva de la UdL. Membre del grup d’investigació AFIRS, reconegut per l’AGAUR (Generalitat de Catalunya). Ha participat en més de sis projectes finançats com a investigadora col·laboradora. És coautora de més de quinze publicacions Journal Citation Reports. Acreditada per l’ Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) amb la figura de professor agregat. Té un sexenni d’investigació reconegut.

Professorat

Ginés Viscor Carrasco: Llicenciat en Biologia. Catedràtic de Fisiologia al Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia de la Facultat de Biologia de la UB. Actualment és professor del mateix departament, del qual ha estat el màxim responsable. Ha estat coordinador de la Red Iberoamericana de Medicina y Fisiología de Altura (ALTMEDFIS) al Programa Iberoamericano de Ciencia y Tecnología para el Desarrollo (CYTED). És l’investigador principal del Grup de Fisiologia Adaptativa: Exercici i Hipòxia (reconegut per la Generalitat de Catalunya, 2014 SGR 1095). És revisor científic de múltiples revistes Journal Citation Reports. Té diversos sexennis d’investigació i més de 150 publicacions d’impacte. Ha estat IP en més de deu projectes competitius finançats. És professor del màster en Fisiologia Integrativa a la UB i membre del Grup d’Innovació Docent en Fisiologia de la UB. Ha dirigit més de deu tesis doctorals. És un referent internacional en fisiologia de l’exercici i ha impartit més de trenta conferències internacionals.

Eulogio Pleguezuelos Cobo: Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Rovira i Virgili (URV), és doctor acadèmic en Investigació en Cirurgia i Especialitats Medicoquirúrgiques per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i màster en Dany Corporal a la URV. Actualment exerceix com a metge especialista en Medicina Física i Rehabilitació i és cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Mataró – Consorci Sanitari del Maresme. Professor associat de la ESCST-UPF, és vicepresident de la Societat Espanyola de Rehabilitació Cardíaca. Té més de vint publicacions Journal Citation Reports i és coautor de múltiples llibres relacionats amb la rehabilitació cardiorespiratòria. 

José Luis Maté Muñoz: Llicenciat en CAFE per la Universitat Europea de Madrid (UEM). Doctor en CAFE per la UEM. Cap d’estudis del Departament de CAFE de la Universitat Alfonso X El Sabio de Madrid (UAX). Professor de Fisiologia de l’Exercici i Avaluació del Rendiment de la UAX. És entrenador nacional de Musculació i Fisicoculturisme a la AEF. Ha estat director esportiu del Club de Tenis Chamartín de Madrid. És coautor de més de quaranta publicacions (35 Journal Citation Reports) en revistes indexades i capítols de llibres. Està acreditat per l’ANECA amb la figura de professor titular. Té un sexenni d’investigació reconegut. És revisor científic de múltiples revistes Journal Citation Reports. Ha estat IP de diversos projectes d’investigació finançats. Ha dirigit més de sis tesis doctorals.

Manuel Gomis Bataller: Llicenciat en CAFE per la Universitat de València (UV). Doctor en CAFE per la UV. Entrenador nacional de Musculació i Fisicoculturisme a la AEF. Professor titular d’universitat en el grau en CAFE a la ESCST-UPF. Va ser responsable del Laboratori d’Activitat Física, Rendiment i Salut (LARS) de la ESCST-UPF. Ha estat professor de la Universitat Miguel Hernández d’Elx durant cinc anys a temps complet. Ha participat en un gan nombre de projectes finançats com a investigador col·laborador. Coautor de més de deu publicacions Journal Citation Reports i autor d’un llibre. Acreditat per l’ANECA amb la figura de professor contractat doctor. 

Lluís Guirao Cano: Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB. Doctor en Ciències de la Salut i Biomedicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment és cap del Servei de Rehabilitació de l’Hospital Asepeyo de Sant Cugat. Ha estat més de deu anys cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Mataró – Consorci Sanitari del Maresme i responsable de la Unitat de Medicina Esportiva de l’Hospital de Mataró. Director de l’Escola Allergan d’Ecografia per a Metges Rehabilitadors i Neuròlegs Sonobox. Ha estat durant vint anys àrbitre de la lliga ACB. És coordinador científic de l’Escola Catalana d’Ecografia de la Societat Catalana de Rehabilitació. Professor associat a l’ESCST-UPF. Té més de deu publicacions Journal Citation Reports i ha estat IP de tres projectes finançats. 

Pablo Jodrá Jiménez: Llicenciat en Psicologia per la UAM. Doctor en Ciències de la Salut per la UAX. Màster en Psicologia Esportiva a la UAM. Director del Centre de Psicologia Aplicada a l’Esport de la Universitat Autònoma de Madrid. Psicòleg a la Unitat de Psicologia del Centre Nacional d’Investigació en Esport (CNID) del Consell Superior d’Esports. Professor-coordinador del Pràcticum en el postgrau en Psicologia de l’Esport a la UAM. Professor associat de Psicologia de l’Esport a la UAX. Psicòleg contractat per les Federacions Nacionals d’Esgrima i Piragüisme. Autor d’un parell de llibres i més de deu articles en revistes indexades.

Esther Mur Gimeno: Llicenciada en CAFE per la UB. Diplomada en Fisioteràpia a la UB. Doctora en CAFE per la UB. Màster universitari en Activitat Física i de l’Esport (UB). Coordinadora acadèmica i professora del grau en Fisioteràpia de la ESCST-UPF. Coordinadora del grup de treball de Fisioteràpia Aquàtica – UFAE del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya. Fisioterapeuta en plantilla del CEM Marítim (Fundació Claror) – Centre de Talassoteràpia. Coautora del primer Manual de Fisioteràpia Aquàtica – UFAE del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya.

Alfredo Irurtia Amigó: Llicenciat en Educació Física per la UB. Doctor en CAFE per la UB. Màster universitari en Alt Rendiment Esportiu per la UAM-COE. És cineantropometrista instructor de nivell 3 ISAK. És professor del Departament de Rendiment Esportiu del Centre de Barcelona de l’INEFC-UB. És director de l’Escola Catalana de Cineantropometria de l’INEFC. Ha estat subdirector d’estudis de l’INEFC Barcelona i director del màster en Rendiment Esportiu, Tecnificació i Alt Nivell. Ha estat director tècnic de la Federació Catalana de Gimnàstica. Membre del Grup d’Investigació en Ciències de l’Esport de l’INEFC reconegut per l’AGAUR (Generalitat de Catalunya). Acreditat per l’AQU. Té un sexenni d’investigació. Ha dirigit tres tesis doctorals. Ha estat IP d’un projecte d’investigació finançat. Té més de dotze publicacions Journal Citation Reports.

Daniel Moreno Doutres: Llicenciat en CAFE per l’INEFC, Barcelona. Doctor en CAFE per l’INEFC Barcelona. Màster en Alt Rendiment Esportiu (UAM, COE). CSCS Strength and Conditioning Coach (NSCA). Preparador físic i readaptador de l’equip de bàsquet de l’ACB Joventut de Badalona. Ha estat durant cinc anys professor de l’Escola Catalana de Bàsquet. Director del DMTrainingPro per a esportistes professionals.

Jorge García Bastida: Llicenciat en CAFE a l’INEFC, Barcelona. Doctor en CAFE per l’INEFC-UB. Màster en Activitat Física i Salut a l’INEFC-UB. Màster en Nutrició i Alimentació per la UB. Professor associat de Teoria de l’Entrenament i Entrenament Funcional a l’ESCST-UPF. Especialista en Alt Rendiment Esportiu. Ha estat preparador físic de la Selecció Espanyola Absoluta de Waterpolo Masculí, la Selecció Espanyola d’Hoquei Femenina, la Selecció Catalana de Ciclisme, l’equip d’Hoquei del FC Barcelona i el RC Polo de Barcelona. A més, col·labora a la Cadena Ser València i Alacant com a expert en el programa Ser saludable.

Marta Carrasco Marginet: Diplomada en Nutrició. Diplomada en Infermeria. Doctora en CAFE per l’INEFC-UB. Màster universitari de l’Activitat Física i l’Esport a la UB. És cineantropometrista nivell 3 ISAK. Professora associada de l’ESCST-UPF i de l’INEFC, Barcelona. Dietista-nutricionista al Consell Català de l’Esport. Ha estat coordinadora del grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de l’ESCST-UPF. Professora acreditada per l’AQU. És membre del Grup d’Investigació en Ciències de l’Esport de l’INEFC Barcelona i té més de deu publicacions en revistes indexades Journal Citation Reports i Scimago Journal Rank.

Alba Pardo Fernández: Llicenciada en CAFE per l’INEFC Barcelona. Doctora en CAFE per l’INEFC-UB. European Master in Health and Physical Activity (Università degli Studi di Roma; University of Southern Denmark, Odense; German Sport University, Colònia). Coordinadora adjunta del grau en CAFE i professora permanent a l’ESCST-UPF. Membre del Grup d’Investigació en Atenció a la Cronicitat i Innovació en la Salut (GRACIS), reconegut per l’AGAUR (Generalitat de Catalunya). Acreditada per l’AQU. Beca FI per realitzar un estudi d’investigació en l’avaluació del Programa Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) de la Generalitat de Catalunya. Investigadora col·laboradora en projectes d’investigació vinculats a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física. Coautora de més de cinc publicacions en revistes indexades Journal Citation Reports i Scimago Journal Rank.

Xavier Haro Rubio: Llicenciat en CAFE per l’INEFC, Barcelona. Màster universitari en Activitat Física i de l’Esport  per l’INEFC-UB. Màster professional en Alt Rendiment en Esports d’Equip a l’INEFC-UB. Més de deu temporades com a preparador físic i director d’àrea de la secció d’hoquei herba del RC Polo de Barcelona. Preparador físic i readaptador de la Selecció Nacional d’Hoquei sobre Herba. Especialista en el treball de prevenció, reducció i readaptació de lesions. Professor associat de l’ESCST-UPF.

Roger Font Ribas: Llicenciat en CAFE per l’INEFC-UB. Diplomat en Fisioteràpia per la UB. Màster universitari en Rendiment Esportiu: Tecnificació i Alt Nivell a l’INEFC, Barcelona. Màster en Alt Rendiment en Esports Col·lectius per l’INEFC, Barcelona. Preparador físic i readaptador del primer equip d’handbol del FC Barcelona. Professor associat del grau en CAFE de l’ESCST. Especialista en entrenament funcional avançat.

Albert Torner Ballesteros: Llicenciat en CAFE per l’INEFC, Lleida. Diplomat en Fisioteràpia per la Fundació Universitària del Bages (FUB). Màster en Prevenció i Readaptació de Lesions en el Futbol (Reial Federació Espanyola de Futbol-COE). Preparador físic i readaptador del primer equip de futbol del RCD Espanyol de Barcelona.

Guillem Pera Blanco: Llicenciat en Estadística per la UB, acumula gairebé 25 anys d’experiència en l’anàlisi de dades biomèdiques. Ha treballat com a estadístic al Consorci Sanitari del Maresme, a l’Institut Català d’Oncologia i actualment treballa a l’Institut d’Investigació en Atenció Primària Jordi Gol. Coautor de més de cent articles publicats en revistes científiques, amb un factor d’impacte acumulat de més de 320 punts. Ha participat en uns quaranta  projectes finançats en convocatòries públiques competitives, nacionals i internacionals. En l’àmbit docent ha participat en multitud de cursos, màsters i seminaris, especialment en el sector sanitari, enfocats a l’estadística, epidemiologia i investigació. Actualment és professor associat dels graus en Fisioteràpia i CAFE a l’ESCST-UPF. En l’àmbit esportiu és entrenador nacional d’atletisme (títol expedit per la Reial Federació Espanyola d’Atletisme i homologat pel Consell Superior d’Esports).

Jorge Castizo Olier: Llicenciat en CAFE a la Universitat Pablo de Olavide de Sevilla. Doctor en CAFE per l’INEFC-UB. És màster professional en Alt Rendiment en Esports d’Equip (Fundació FC Barcelona i INEFC Barcelona) i màster oficial en Rendiment Esportiu: Tecnificació i Alt Nivell (INEFC Barcelona). És investigador del Grup d’Investigació en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport INEFC-UB. Té cinc publicacions Journal Citation Reports i està acreditat per l’AQU.

Gerard Carmona Dalmases: Llicenciat en CAFE per l’INEFC-UB. Doctor en CAFE per l’INEFC-UB. Màster en Rendiment Esportiu, Tecnificació i Alt Nivell. Màster en Alt Rendiment a la UAM-COE. Exerceix de professor en quatre màsters: màster oficial en Activitat Física i Salut (INEFC-UB), màster oficial en Rendiment Esportiu: Tecnificació i Alt Nivell (INEFC-UB), màster en Nutrició en l’Activitat Física i de l’Esport (UB) i màster en Psicologia de l’Esport i de l’Activitat Física (UAB/INEFC). És professor permanent del grau en CAFE i Fisioteràpia de l’ESCST-UPF. És el responsable del projecte Barcelona Innovation Hub desenvolupat pel FC Barcelona. Membre del Grup d’Investigació en Activitat Física i Salut (GRAFIS) consolidat i finançat (ref. de la concessió: 2014 SGR 1629). Té més de deu publicacions en revistes indexades. Està acreditat per l’AQU.

 

 
 

Organitzat per:

 

 


Centres de pràctiques: