Estàs interessat/da en participar en algun dels programes de cooperació i voluntariat que t'oferim des del TecnoCampus?

Des del TecnoCampus apostem per la creació de voluntaris que poden cooperar amb totes les organitzacions amb les que tenim un vincle; d'aquesta manera i de forma desinteressada, podràs créixer com a persona a través de diferents programes.

Actualment el TecnoCampus col·labora amb més d'una desena d'entitats del tercer sector que treballen un ampli ventall de temes (pobresa, drets humans, solidaritat, infants, gent gran, etc.).

T'animem a fer un cop d'ull a les entitats col·laboradores perquè puguis escollir quina és la que més t'atrau i on t'agradaria realitzar el voluntariat.

Si ets estudiant i vols fer un voluntariat* en alguna d'aquestes entitats, envian'ns un correu!

* Pots aconseguir fins a 2 crèdits RAC.

 • 1/5

 • 2/5

 • 3/5

 • 4/5

 • 5/5

VOLUNTARIATS TECNOCAMPUS

El projecte Horitzons va nèixer amb el nom de "Competències d'Introducció a la Universitat a Secundària: evitant l'exclusió social" com a projecte guanyador de la primera edició del Concurs de Projectes de Responsabilitat Social Universitària organitzat per impulsar i prestigiar el compromís social de la comunitat de la UPF.

L'objectiu del projecte és facilitar referents propers (estudiants del Tecnocampus) i algunes estratègies universitàries a estudiants d'Instituts sobre què suposa estudiar a la universitat i com fer-ho a través de diverses competències com són:

 • Competències contextuals (Què és la Universitat?, com s'organitza?, què hi puc trobar?).
 • Competències metodològiques (Com s'estudia i aprèn a la Universitat?).
 • Competències digitals orientades a la cerca informacional (Com trobo recursos d'informació per fer un bon treball de recerca?).

A l'edició 2019-20, aquest projecte de desenvolupament competencial adreçat a alumnat de primer de batxillerat es durà a terme amb un institut de Mataró:

 •  l'INS Miquel Biada

Els estudiants voluntaris del Tecnocampus que hi participen tenen un paper central en el projecte:

 • Esdevenen els referents dels estudiants dels Instituts.
 • Transfereixen el seu coneixement i experiència universitària al servei dels alumnes de secundària.
 • Adquireixen un fort compromís social en un entorn proper.

Els principals compromisos que adquireixen els estudiants del Tecnocampus que participen al projecte són:

 1. Assistència a la formació prèvia a la UPF.
 2. Preparació de les sessions que imparteixen als Instituts.
 3. Realització de les sessions amb estudiants als Instituts en l'horari que estableixi cada centre (una hora setmanal durant 5 sessions).
 4. Informació als equips de direcció i tutories dels Instituts de qualsevol imprevist abans o durant la realització de les sessions programades.
 5. Coordinació amb l'equip tècnic de la UPF que gestiona el projecte en les fases de planificació i seguiment del mateix.
 6. Avaluació en equip durant el desenvolupament del projecte.
 7. Col·laboració en l'organització i desenvolupament de la visita final a la UPF dels estudiants dels Instituts.
 8. Avaluació individual en finalitzar el projecte.

Què necessito per a ser voluntari?

 • Competència comunicativa oral.
 • Compromís social.
 • Interès per a l'educació.
 • Ganes d'aprendre en equip.
 • Empatia.

Vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=HQXEKYMjJ1E

Per fer-te voluntari contacta a : vidauniversitaria@tecnocampus.cat

El Projecte Rossinyol Barcelona és un projecte de mentoria en el lleure, que pretén que nens i nenes de baix nivell socioeconòmic accelerin la seva inclusió social a partir de la confiança i l'amistat amb un mentor/a universitari/a i sensibilitzar a aquest últim fent-lo partícip d'un projectte social comú.

La Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena és una fundació COMUNITÀRIA I SOCIAL, amb el propòsit de complementar la cartera pública de serveis socials i serveis de salut en l’entorn de Mataró i Maresme.

Projecte de Voluntariat: 

ACTUEM _ACCIÓ SOLIDARIA DAVANT LA SOLEDAT NO DESITJADA

No tenir ningú amb qui parlar, no rebre cap trucada al telèfon, no tenir cap persona que se n’adoni si has tingut un accident…Són algunes de les situacions que viuen les persones grans que s’han quedat soles, i que no compten amb ningún al seu voltant. Amb el projecte de Voluntariat ACTUEM aportaràs el teu suport i acompanyament, donarem visibilitat a aquestes situacions no desitjades i  sumaràs per aportar una solución d’acció comunitaria.

ACTUA i fes-te voluntari d’aquest projecte!

WEB: https://fundaciohospital.org/

La ONCE, és una organització d'espit jove, diversa i sempre dinàmica, que renova cada any la seva vocació de servei vap a les persones cegues o amb una altre discapacitat per millorar la seva autonomia personal i la seva qualitat de vida. 

WEB: https://www.fundaciononce.es/

Cooperating Volunteers és una empresa que organitza experiències de voluntariat a Àsia, Àfrica i Sudamèrica, a través de la coordinació i assessorament als voluntaris.

AGIM és una entitat que dóna suport personalitzat i grupal a totes aquelles persones que han patit ictus, malalties neurodegeneratives i discapacitats físiques. Té l’objectiu d’oferir serveis que cobreixin les necessitats detectades de les persones amb diversitat funcional, per a promoure l’autonomia personal i la vida independent, especialment en l’àmbit de la salut, personal i social.

El voluntariat consisteix en la realització de tasques d'organització d'activitats i esdeveniments, màrqueting (xarxes socials), etc.

Per a més informació: Voluntariat AGIM

Tens l'portunitat de formar part del voluntariat de LECXIT de la Fundació Iluro. Si t'agrada llegir podràs acompanyar un infant en la lectura. Només necessites 1 hora a la setmana. Si estàs interessat contacta amb lecxit@fundacióiluro.cat

La Fundació Sant Joaquim és una entitat benèfica que gestioona un menjador social al centre de la ciutat. La seva finalitat és l'atenció a persones (homes i dones) proporcionant-los la possibilitat de cobrir els àpats del dia a dia.

Les Jornades de salut i alimentació voen sensibilitzar la població vers la necessitat de menjar de manera saludable i d'incorporar l'activitat física al dia a dia, a l'hora que commemorem el dia mundial de l'alimentació (16/10).

Programa de suport a l'Anglès per a nens amb audiòfons i implants coclears
 
El programa de t-oigo , Allies in English (Aliats a l'Anglès) recolza el desenvolupament d'anglès com un segon (o tercer idioma) per a nens amb pèrdua auditiva que tinguin implants coclears i audiòfons i que estan dins d'un programa d'educació bilingüe al nostre país.. Ja consolidat i amb excel·lents resultats, ampliem el programa cada any a noves ciutats.
 

 

El Centre de Serveis Canpedró necessita 6 estudiants que dominin l'anglès per a ajudar a nens en risc d'exclusió social durant 2 hores a la setmana.

 

Sabàtica és l'espai on trobaràs les respostes per fer un parèntesis en la teva vida, treball o estudis. Gestionem més de 180 programes de voluntariat, pràctiques o Au Pair a diferents països d'arreu del món, oferint diverses opcions segons les necessitats que tingui cada persona des de 15 dies fins 1 any.

Sabàtica: Experiències que canviaran la teva vida!

SABÀTICA - AU PAIR USA

SABÀTICA - Pràctiques Remunerades Noruega

SABÀTICA - Voluntariat Austràlia

SABÀTICA - Voluntariat Costa Rica Tortugues Marines

La Sepsis Challenge té la vocació de ser un esdeveniment benèfic de referència a la comarca, i una cita obligatòria per tots els cicloturistes que volen acabar la temporada a Catalunya amb una activitat diferent amb una marxa solidària.

L'AGIM (Associació Grup Integrador de Mataró i Maresme) és l'entitat de persones afectades per dany cerebral i discapacitat física del Maresme. És el centre de referència de la Fundació Ictus de Catalunya a la comarca i una entitat de referència per la Generalitat.

Aquestes són altres ONGs amb les que el TecnoCampus col·labora:

 • Matres Mundi
 • Vicene Ferrer - Projecte Teaming
 • Càritas Interparroquial de Mataró
 • Creu Roja
FORMACIÓ
És un programa que s'enmarca en les activitats del campus saludable del TecnoCampus. Es tracta de formar a universitaris i universitàries en prevenció en el consum de drogues i sexualitat perquè esdevinguin promotors de bones pràctiques en aquests àmbit entre els seus iguals.

Què es farà en aquest programa?

A partir del treball en equip, de professionals i voluntariat, es faran:

 • Capacitacions per esdevenir agent de salut
 • Activitats de promoció de la salut en el context universitari i ocasionalment en espais d'oci nocturn de la comarca
 • Capacitar en dinàmiques d'intervenció social

Quan es fa?

El programa es repartirà en 3 blocs amb un total de 25 hores. Cada bloc estarà conformat per una part de formació i una altra d'intervenció que es faran abans del període d'exàmens trimestrals a fi de no alterar massa el ritme acadèmic.

Es reconeixerà la meva participació?

Oi tant! A part d'ajudar a altres persones a prendre bones decisions al voltant de la seva salut, el programa valorarà el teu temps i esforç amb un crèdit RAC i un certificat de participació de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

Fes click aquí i podràs descarregar un PDF amb la informació dels continguts i el calendari del curs.

De forma paral·lela a l’atenció i al tractament psicològic i per tal de garantir el màxim nivell de rigor i d’actualització de la nostra activitat professional,  desenvolupem activitats  vinculades a la promoció de la salut, la formació i a la divulgació del coneixement.

Actualment col·laborem amb diferents cursos de postgrau, universitats i societats científiques que organitzen activitats de formació per als professionals, i des de la prevenció i la promoció de la salut organitzem activitats complementàries a l'atenció psicològica relacionades amb fomentar actituds de millora personal i col·lectiva com ara grups de treball de creixement personal, conferències, xerrades professionals sobre temes d’interès, etc.

Tant per ser voluntari com per inscriure't al curs pots fer click aquí.

Galeria de Vídeos
 • 1/4

  TecnoCampus Solidari - Fundació Sant Joaquim

 • 2/4

  TecnoCampus Solidari - Escola Arboç

 • 3/4

  Projecte LECXIT ILURO

 • 4/4

  TecnoCampus Solidari - AGIMM