PROFESSORAT

El professorat i els autors de materials docents són professionals de la matèria en actiu i amb experiència docent. Aquesta combinació permetrà transmetre els coneixements teòrics necessaris per restablir les bases d’aquesta disciplina i casos pràctics per garantir la comprensió i posada en pràctica del temari après.

Coordinador acadèmic i professor del màster

Alfons Palacios: Llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Diplomat en Estudis Avançats en Software per la UPC. Postgrau en Periodisme Digital per la UOC. Trenta anys d’experiència en Enginyeria de dades. Professor titular de l’ESUPT des del 1996. Actualment és coordinador del grau en Enginyeria Informàtica de Gestió i Sistemes d’Informació de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus. Expert i investigador en enginyeria de dades, dades obertes i interacció persona-ordinador.

Professorat

Ludovic Andrés: Responsable dels sistemes d’informació geogràfica a Métropole Nice Côte d’Azur. Investigador associat al Laboratoire Innovative City.

Sergi Anguita: Enginyer en Telecomunicacions i màster en Telemàtica per la UPC, màster en Gestió de Tecnologies de la Informació per la Universitat Ramon Llull (URL) i PMD per ESADE. Treball a l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (antic ICC), inicialment com a responsable de sistemes i cap de la Unitat de Tecnologies de la Informació i Explotació de l’ICC, i actualment com a cap de l’Àrea de Geotecnologies de l’ICGC. Aquesta àrea és l’encarregada del desenvolupament i manteniment de les aplicacions web de l’ICGC, així com de potenciar la innovació de base tecnològica dins l’institut a través del grup GeoStart.

Ester Bernadó Mansilla: Enginyera tècnica en Telecomunicacions, enginyera superior en Electrònica i doctorada en Enginyeria Informàtica per La Salle, Universitat Ramon Llull. Actualment és directora de l’Escola Superior Politècnica al TecnoCampus. És experta en analítica de dades, intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic (data mining / machine learning). Ha liderat i participat en múltiples projectes d’investigació aplicats en l’àmbit de l’analítica de dades. Ha col·laborat en diverses institucions acadèmiques i de recerca en el disseny de plans d’estudis i docència en desenvolupament del software i l’anàlisi de dades, així com en innovació, creativitat i design thinking. Actualment és membre experta de la xarxa HEInnovate, projecte que promou la innovació i emprenedoria en l’àmbit de l’educació superior.

Gerard Estanyol i Guerrero: Vicedegà i cap de comunicació del Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques i Graduats en Enginyeria Civil. Enginyer tècnic en obres públiques, com a professional independent és director d’obres i gestor de projectes i treballa per a BIMSA, ICUB Institut de Cultura de Barcelona, Diputació de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat, Ferrocarrils Metropolitans de Barcelona, ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, el Prat de Llobregat, Valldoreix, Badalona, el Masnou, Montgat i Palafolls i altres. Experiència internacional a Guinea Equatorial, Gabon, Hondures, el Salvador, el Brasil i Suïssa.

Xavier Font Aragonès: Doctor en Informàtica, llicenciat en Informàtica, enginyer industrial (organització industrial) i diplomat en Estudis Avançats en Estadística, Investigació Operativa i Optimització per la UPC. Professor i investigador de l’ESUPT. Expert en anàlisi de dades, aprenentatge automàtic (machine learning i deep learning) i biometria.

Xavier Font i Mach: Degà del Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques de Catalunya (CETOP). Enginyer civil –enginyer tècnic d’obres públiques–, màster universitari en Prevenció de Riscos Laborals –postgrau en Enginyeria Municipal i Serveis Municipals–, tècnic competent en plans d’autoprotecció nivell superior. Membre del Patronat ITEC (Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya). Membre del Patronat AQPE (Agency for Qualification of Professional Engineers). Ha estat membre de la Comissió de Construcció de la Cambra de Comerç de Barcelona, membre de la Comissió de Seguretat i Salut de la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya i delegat de Barcelona del CETOP. Desenvolupa la carrera professional en l’àmbit públic i privat, dirigint i coordinant projectes d’infraestructures.

Léonard Janer: Doctor enginyer en Telecomunicacions i enginyer en Telecomunicacions. Professor titular de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus des del 1995. Ha estat responsable de Formació Permanent de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus i director del Centre de Transferència Tecnològica, membre del Consell de Direcció, director d’Operacions i Estratègia, secretari general i director del Departament de Telecomunicacions i Arquitectura de Computadors. La seva àrea de recerca abasta, entre altres aspectes: internet de les coses-IOT, M2M, smart cities, TIC aplicada a eHealth i dependències, disseny de xarxes, sistemes d’alta disponibilitat, ciberseguretat, ITIL, COBIT i cloud computing.

Jordi Julià: Enginyer de camins. Ha treballat a la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat, a l’AMB, a Renfe-Rodalies i a BCN Regional. Ha estat director general de Ports i Transports i d’Ifercat. Dirigeix una consultoria privada. És vocal de la Junta del Col·legi d’Enginyers de Camins de Catalunya i en presideix la Comissió d’Urbanisme i Mobilitat.

Francesc Magrinyà: Enginyer de camins i doctor en Urbanisme a París, a la Sorbona. Professor agregat d’urbanisme a la UPC. Consultor d’urbanisme i transports. Comissari de les exposicions “Cerdà, urbs i territori” (1994) i “Cerdà, 150 anys de modernitat” (2009). Va treballar a l’Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona (2000-2006), on va participar, entre altres, en els projectes de la Xarxa Octogonal de Busos de Barcelona i en el projecte de superilles de Gràcia.

Carlos Menéndez: Llicenciat en Dret. Exerceix la professió d’advocat especialitzat en dret administratiu i ambiental, i destaca especialment la seva intervenció en assumptes relacionats amb el dret de les aigües. És autor de diverses publicacions en la matèria, i la seva vinculació amb la docència passa per la impartició de cursos relacionats amb el dret ambiental a la Universitat de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra (màster en Dret del Territori, Urbanisme i Medi Ambient), la Universitat de Lleida i l’Institut Químic de Sarrià (IQS). Ponent en un gran nombre de jornades i congressos relacionats amb el dret ambiental. Ha estat president de la Secció de Dret Ambiental (2002-2006) i membre de les seccions de Dret Administratiu i Dret Ambiental del Col·legi d’Advocats de Barcelona.

Marc Parés: Llicenciat en Ciències Polítiques i llicenciat en Ciències Mediambientals. Professor de Geografia a la UAB i cap de l’URGOCIS (Research Group on Urban Governance, Commons, Internet and Social Innovation) a l’IGOP (Institut de Govern i Polítiques Públiques).

Ignasi Pérez Arnal: Arquitecte. Soci fundador de BIM Academy (empresa dedicada a la metodologia BIM). Director de continguts del European BIM Summit. Pertany a diverses organitzacions: a la Comissió Construir el Futur (CCF), que té el suport de l’ITeC, i a la Comissió de l’Estratègia Nacional Espanyola esBIM. Director de l’Executive BIM Programme for Owners and Developers d’eZigurat. Director del màster BIM PCM de la Universitat de Cantàbria, i del màster Aplicacions BIM en Patrimoni Històric de la Universitat de Burgos. Senior Visiting Professor del Dipartimento di Architettura i Pianificazione (Progettazione Territoriale Urbana Ambientale, PTUA) de la Università degli Studi di Sassari amb seu a l’Alguer (Sardenya, Itàlia) i director dels cursos BIM per a enginyers tècnics d’obres públiques (CETOP) i per a constructores (Fundació Laboral de la Construcció).

Txell Pineda: Enginyera tècnica en Informàtica de Gestió. Graduada en Seguretat Integral per l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral de la UAB. Màster en Emergències per la Fundació UPC. Tècnica competent per redactar plans d’autoprotecció de nivell local i autonòmic per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i tècnica en prevenció d’incendis de nivell bàsic per l’ISPC. Treball a l’Institut Cerdà el 2014. Anteriorment directora de l’Institut d’Estudis de la Seguretat, adjunta a direcció a Peradejordi i consultora freelance en seguretat.

Josep Roure i Alcobé: Doctor i llicenciat en Informàtica per la UPC. Investigador expert en intel·ligència artificial, machine learning, pattern recognition i xarxes bayesianes. Professor titular de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus des del 1995, on ha estat coordinador del grau en Enginyeria Informàtica.

Enric Sesa i Nogueras: Doctor i llicenciat en Informàtica per la UPC. Investigador expert en intel·ligència artificial i biometria. Professor titular de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus des del 1995, on ha estat director del Departament d’Informàtica. Francesc Xandri: Enginyer tècnic d’obres públiques en l’especialitat de serveis i transports urbans. Director tècnic de CINESI. Més de 21 anys d’experiència professional en la mobilitat i el transport, col·laborant amb administracions i empreses públiques i privades.

 

Organitzat per:

 

 

       

 

Hi col·labora: